Amund Grøndahl Jansen blev ikke glad.

Han gad faktisk ikke engang pakke trøjen ud, men smed den i stedet hen ad gulvet.

Den norske cykelrytter havde ellers glædet sig. I den forestående Tour de France skal han køre i en rød, hvid og blå trøje som bevis på, at han netop har vundet det norske mesterskab.

Og så var det, at holdkammeraterne hos Team Jumbo-Visma med Dylan Groenewegen i spidsen lavede en praktical joke med Amund Grøndahl Jansen. Se bare her:

I stedet fik Amund Grøndahl Jansen en dansk mesterskabstrøje. Og det blev han tydeligvis ikke glad for.

»Det er dansk trøje,« udbryder han og kigger på den med stort ubehag.

Men da han lidt efter alligevel får den rigtige norske trøje, kan han godt grine af det alligevel.

»I første omgang troede jeg ikke, at det var en spøg, og jeg blev ret sur. Men så kom de med min norske trøje, og så synes jeg, at det var en ganske sjov joke,« siger Amund Grøndahl Jensen til TV 2 Sport. Herunder kan du se ham i både den danske og norske trøje:

Den norske cykelrytter fortæller videre, at der er en særlig grund til, at holdkammeraterne hos Team Jumbo-Visma lavede lige præcis den joke med ham.

»De driller mig med, at der ikke findes forskellige lande i Skandinavien, men at det bare er et stort land. Man kan ikke kende forskel, siger de,« fortæller Amund Grøndahl Jansen.

Hans klare opgave i årets Tour er i øvrigt at hjælpe hovedarkitekten bag joken, Dylan Groenewegen, i spurterne og Steven Kruijswijk i klassementsjagten.

Tour de France begynder lørdag.