Lørdag blev en historisk dag for det kvindelige cykelfelt, da kvinderne for første gang nogensinde kørte det ikoniske løb Paris-Roubaix.

Til trods for at være en historisk begivenhed er løbet nok ét, Emilie Moberg hurtigt gerne vil glemme. Eller det har hun faktisk, men nok ikke på den måde, hun ønskede.

For dele af løbet står fuldstændig uklart i Mobergs erindring, da hun var involveret i et alvorligt styrt.

'Hun husker ingenting fra styrtet og vågnede op i ambulancen på vej til sygehuset,' skriver faren til Emilie Moberg, Roy Moberg, på Facebook.

Foto: Instagram
Vis mere

Faren oplyser yderligere, at de ikke ved, hvad der er sket. Til gengæld viser den norske rytters fysiske tilstand, at det har været en voldsom oplevelse.

'Hun er nu grundigt undersøgt på sygehuset. Hjernerystelse, piskesmæld, ni sting i ansigtet, et hævet knæ og en finger, der skal opereres,' skriver Roy Moberg.

Til Dagbladet fortæller han, at datteren efter planen vil blive udskrevet fra hospitalet dagen efter styrtet.

Da Emma Moberg lå i sin hospitalsseng, lagde hun på sin Instagram-profil et billede op, der gav en indikation på, hvordan hun havde det efter uheldet.

'I det mindste kan jeg sige, at jeg var den første kvinde nogensinde i et udbrud i Paris-Roubaix,' skriver hun i opslaget.

Altså tyder det på, at Moberg trods sine skader er ved godt mod og har overskud til at se det positive i situationen.

Det var ikke kun Emilie Moberg, der kører for Team Drops-Le Col, som var indblandet i styrt. Generelt for løbet, ligesom ved dette års udgave af herrernes Paris-Roubaix, væltede rytterne flere steder. Kun 61 ryttere kom i mål inden for tidsgrænsen. Resten kom enten for sent eller måtte udgå efter styrt.

Danskeren Emma Norsgaard stillede også op til løbet. Her blev det til en større succes end for Moberg, da hun endte på en sjetteplads efter at være styrtet hele to gange.

Den helt store sejrskvinde blev engelske Elizabeth Deignan, der kørte først i mål.