Den 39-årige Tour-etapevinder erkender, at både krop og sjæl fortæller, at det er blevet tid til nye udfordringer.

Nicki Sørensen er stærkt på vej mod at have kørt sit sidste cykelløb. Inden længe er det slut på en karriere, som har strakt sig over 16 sæsoner og gjort Sørensen til rekordholder, når det kommer til Tour de France-deltagelse.
 
- Jeg har besluttet mig for, at det er mit sidste år som cykelrytter. Jeg synes selv, det er på tide, når jeg ser på, at jeg nu er blevet 39 år, men det er da en meget stor omvæltning, erkender Sørensen, som havde kontraktudløb efter 2014.

Det er dog ikke udsigten til at risikere at stå uden et kontrakttilbud fra Bjarne Riis efter indeværende sæson, som har fået Nicki Sørensen til at tage den store beslutning.

- Jeg har ikke selv sonderet mulighederne for en kontrakt for næste år. Men det er klart, at der sker store udskiftninger på holdet, og jeg kunne godt risikere at være blandt dem, der ikke fik tilbudt en forlængelse, vurderer manden, som har gennemført Tour de France 10 gange og er dansk rekordholder.

I denne sæson er det ikke blevet til deltagelse i et eneste af sæsonens store etapeløb for Nicki Sørensen, der ellers selv havde forventet at skulle køre Tour de France efter solid kørsel i brostensklassikerne. Siden blev truppen til det igangværende Vuelta España også nomineret uden Sørensens erfaring inkluderet. Også det har været en medvirkende årsag til at trække bremsen.

- At jeg ikke blev udtaget til en eneste Grand Tour (sæsonens tre store etapeløb) i år har været skriften på væggen. Jeg vil gerne slutte på et vist niveau og kan ikke lide følelsen af at blive pillet af løb, fordi man ikke tror på, at jeg er stærk nok, siger manden, som i 2009 blev en yderst populær etapevinder i verdens største cykelløb.

-  En ting er, at jeg måske kan mærke, hvor benene så småt begynder at 'låse' opad de store stigninger, og man sidder og overvejer, om det er alderen, der trykker. Noget andet er, at det er et farligt job at være professionel cykelrytter. I denne sæson har jeg haft to styrt, hvor jeg smadrede hjelmen totalt, og det sætter da tanker i gang. Jeg har ikke lyst til at komme så alvorligt til skade, at det får konsekvenser for mit liv efter karrieren, understreger Nicki Sørensen, som ikke har nogen konkrete planer for fremtiden.

- Jeg snakker med Bjarne om at blive tilknyttet holdet i en eller anden rolle. At jeg skal i gang med et nyt kapitel i mit liv er bestemt ikke noget, jeg tager let på. Det er en stor udfordring, men min kone Helle bakker mig op, som hun i øvrigt har gjort det gennem alle årene. Uden hende var jeg ikke fortsat så længe, pointerer Sørensen selv.

At Anti Doping Danmark sammen med Danmarks Idrætsforbund inden længes ventes at have færdiggjort en monumental udredning om brugen af forbudte stoffer i dansk cykelsport har ikke spillet nogen rolle for Sørensens beslutning om at indstille karrieren. Selv om Team Tinkoff-Saxos alsidige vejkaptajn ifølge Michael Rasmussen begravede det præstationsfremmende stof EPO i sin baghave af frygt for at blive afsløret. 

- Det har selvfølgelig ikke været rart at se sit navn blive nævnt i forbindelse med den undersøgelse. Men jeg har afgivet forklaring og kan med sindsro sige, at det ikke har haft nogen betydning for min beslutning. Tværtimod, understreger Sørensen, som endnu ikke har sat dato på sin sidste optræden for Team Tinkoff-Saxo.

Foreløbig stiller den firedobbelte danske mester til start i det franske endagesløb GP Plouay i weekenden og så går til til Canada og to hårde World Tour-løb i henholdsvis Quebec og Montreal.