Foto: LIONEL BONAVENTURE

Vincenzo Nibali blev hyldet som vinderen af Touren søndag, da han med syv minutter og 37 sekunder til Jean-Christophe Peraud vandt det prestigefulde løb i suveræn stil.

Med sejren følger også tvivlen. Dopingspørgsmålet vil ramme den italienske rytter igen og igen, og med den fjerdehurtigste gennemsnitshastighed nogensinde i et Tour de France vil tvivlerne have stof til kritik. Men hos Nibalis far er der ingen tvivl. Hans søn er ikke dopet, og hvis han er, er han klar til at slå hårdt ned.

- Hvis vi finder ud af, at der har foregået noget skidt, hvis han er dopet, kan han ikke sætte sine fødder i Messina. Jeg ville slå ham ihjel med mine bare næver. Og inden da ville jeg flå øjnene ud på ham, siger Salvatore Nibali til Le Journal du Dimanche.

Astanas dopinghistorik er også med til at bære brænde til bålet, og den nuværende boss, Alexandr Vinokurov, har selv en dopinghistorik, der næppe hjælper hans italienske stjernerytter. Men det er fortid, og nu er det hele meget sværere, mener Nibali senior.

- Historierne om Astana(og doping, red.) går langt tilbage. Jeg ved, at de er meget strikse nu. Enzo fortalte mig, at han aldrig er blevet dopingtestet så ofte som i år., siger Salvatore Nibali.

"Hajen fra Messina", som Nibali kaldes, skal altså ikke svømme rundt i farvandet omkring Sicilien, hvor han kommer fra, hvis det viser sig, at han har brugt ulovlige midler i sin cykelkarriere. For så kommer der en noget farligere skabning efter ham. Hans egen far.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.