Tre måneder før han fylder 32, er Michael Mørkøv gået ind i en ny fase af sit cykelliv. Nu er det ham de unge urutinerede nyprofessionelle går til, når de vil vide lidt mere, om hvordan man begår sig bedst muligt i cykelsporten skæve verden. Og den rutinerede dansker er vild med sin nye rolle på det schweizisk-indregistrerede Katusha-Alpecin-mandskab, hvor han efter et år som eneste dansker på holder nu har fået selskab af den ni år yngre landsmand, Mads Würtz Schmidt.

Torsdag aften stiller Mørkøv til start i Ballerup Super Arena ved det traditionsrige københavnske seksdagesløb, hvor han udgør par nummer syv sammen med den dobbelte OL-bronzevinder fra Rio, Lasse Norman Hansen. Men foreløbigt har hans fokus primært været på landevejen og på forberedelserne til den nye sæson, hvor Mørkøv igen skal fungere som leadout for den norske stjerne Alexander Kristoff i Katushas sprintertog. Efter en 2016-sæson, der mest af alt blev farvet af Mørkøvs styrt og efterfølgende smertehelvede i sommerens Tour de France, er han særdeles sulten efter at tage revanche i år.

»Jeg har været på træningslejr 10 dage i Spanien, og det er gået rigtigt godt. Jeg har haft en god vinter, og jeg er rigtigt glad for den rolle, som jeg har fået på Katusha. Jeg er blevet en slags holdkaptajn, som skal hjælper de lidt yngre ryttere ind på holdet. Det er meget spændende, og det er udtryk for den tiltro, som ledelsen viser mig.«

Mørkøv kan se frem til en sæson, der begynder med Tour of Oman den 14. februar, inden han skal videre til Paris-Nice. Og siden venter brostensklassikerne, hvor han for alvor kommer på arbejde for at skabe et godt resultat til Kristoff. Eller for sig selv, hvis Mørkøv pludselig sidder med i et udbrud, der holder hele vejen, mens kaptajnen sidder efterladt nede i feltet.

Under alle omstændigheder så er Mørkøv hundrede procent klar til de kommende udfordringer.

»Jeg er uden tvivl i god form, det er noget af det bedste, jeg har været i i mange år. Det kan jeg både se på de fysiske tests, som jeg har gennemgået, og når jeg sammenligner min træning med tidligere.«

Et sikkert tegn på den gode form og på, at sprinterevnerne er intakte, har Mørkøv bemærket, når han har målt sig med holdets absolutte stjerne.

»Jeg er helt sikkert kommet tættere på Alexander Kristoff. Sidste år bankede han mig med et par længder, nu er der kun et hjuls forskel. Min spurt har altid været min stærke side, men det ser virkelig godt ud lige nu. Det bliver vigtigt, når jeg skal køre leadout for Alexander i spurterne, og det er noget, som vi har trænet meget, mens vi var sammen i træningslejr. Jeg håber, at det også kommer til at give nogle flere sejre til holdet i år. Og selvfølgelig håber jeg også på, at der kommer løb, hvor jeg kommer til at køre min egen chance, selvom min rolle primært er at køre for Alexander,« fastslår Michael Mørkøv, som i de seneste dage har været hjemme på dansk grund og kørt på de skrå brædder i Ballerup for at forberede sig på seks dage med show, intense jagter og hujende fans.

 

Andre læser også