Bedst som dagens dramatiske VM-løb i cykling i Bergen i Norge var ved at nå sit klimaks, gik tv-signalet i koks.

Fra da der manglede omkring tre kilometer af løbet kunne millioner af tv-seere kun se en tom opløbsstrækning, mens alle rytterne var et andet sted på ruten. Der var således hverken billeder fra motorcykler eller helikoptere eller andre kameraer på ruten end det, der filmede ned ad opløbsstrækningen.

Det fik vrede seere til at reagere på de sociale medier.

Se flere sure kommentarer på Twitter nederst i artiklen

På tidspunktet for det mærkværdige koks fra norsk tv's side var blandt andre franske Julian Alaphilippe i udbrud, og han blev jagtet af et felt, hvor tre velkørende danskere var iblandt: Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Magnus Cort.

Mem der gik altså flere minutter med samme billede af opløbsstrækningen, mens seerne ingen chancer havde for at følge den spændende afslutning, andet end at man kunne se, hvordan kilometertallet, der anviser distancen til mål for feltet, i hjørnet af skærmen, blev mindre og mindre.

Med 900 meter tilbage kom rytterne så pludselig til syne igen i tv-billedet, da de kom rundt i et sving. Her var danske Magnus Cort pludselig i front, men han blev hentet af feltet, og så vandt Peter Sagan spurten og blev verdensmester for tredje gang i træk.

Norsk TV2 forkarer nedbruddet med et strømsvigt, så tv-signalerne fra eksempelvis helikopterkameraerne ikke kunne bruges.

»Det er sådan noget, som sker. Det er utrolig surt, at der kom et teknisk svigt med helikopterbillederne,« siger Christian Paasche, som er TV 2-kommentator, til VG.