Bjarne Riis er tilbage på World Touren.

Tirsdag afslørede B.T., at det danske selskab Virtu Cycling bliver medejer af UCI WorldTeam-holdet Team NTT. Den nyhed blev bekræftet onsdag ved et pressemøde på Hotel d'Angleterre i København.

»Det er to energibaner, der mødes, og det kan kun blive godt,« siger Lars Michaelsen, der er ledende sportsdirektør hos Team NTT.

Danskerens tilgang til holdet blev offentliggjort i efteråret, men han er ikke hentet ind af Bjarne Riis, fortæller han. Selvom de to før har vist, at de er et godt match på et cykelhold.

»Bjarne og jeg har talt sammen. Han siger, at jeg er en vigtig person for ham,« fortæller Lars Michaelsen.

»Overordnet set er tankerne, som Bjarne og jeg har, om hvordan man kører et cykelhold, meget ens. Det er også derfor, at vi har kunnet arbejde sammen flere år. Der vil altid være op- og nedture, men grundlæggende er vores tanker og værdier omkring, hvordan man driver et cykelhold, meget ens.«

2019-sæsonen hos Dimension Data - NTT's navn indtil årsskiftet - var langtfra succesfuld, hvor holdet har slidt uden særligt mange sejre til følge.

Men det skal der gøres om på nu, og det er også i det led, at Lars Michaelsen blev hentet ind på holdet, som også tæller den danske sportsdirektør Lars Bak og rytterne Michael Valgren og Andreas Stokbro.

Bjarne Riis har været på udkig efter et cykelhold på World Tour-niveau gennem længere tid.
Bjarne Riis har været på udkig efter et cykelhold på World Tour-niveau gennem længere tid. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Lars Michaelsen byder Virtu og Riis' tilgang velkommen i transformationen hos Team NTT.

»Jeg tror på, at Virtu og Bjarnes tilgang vil accelerere processen op omkring den overgang, som jeg har igangsat. NTT har jo kun indtil videre kun engageret sig for 2020. Det er selvfølgelig lidt udfordrende kår til en opgave, hvor der skal ske meget på et halvt år. Søger man noget sponsormæssig stabilitet i form af en hovedsponsor, så skal det stort set ske inden Tour de France,« siger Lars Michaelsen.

»Derfor tror jeg helt sikkert, at det er et plus, at Virtu Cycling kommer ind nu - med deres håndtering af samarbejdspartnere samt de folk, de har i deres koncern. De har nogle kvaliteter, vi helt sikkert kan bruge.«

Bjarne Riis får titlen som team sporting manager på Team NTT.