Michael Rasmussen underviste den canadiske toprytter Ryder Hesjedal i at dope sig tilbage i 2003.

Det hævder Michael Rasmussen i sin nye og meget opsigtsvækkende bog 'Gul Feber', som udkommer 6. november.

Her er det ikke blot Bjarne Riis, Frank Høj og Nicki Sørensen, der bliver anklaget for at have dopet sig til succes.

Politiken bringer onsdag et lille uddrag af bogen, hvor det fremgår, at Michael Rasmussen for ti år siden havde tre canadiske ryttere på besøg i sin bolig i Italien. Deriblandt den senere vinder af Giro d' Italia 2012, Ryder Hesjedal.

- Det fremgik hurtigt, at de tre canadiske mountainbikere, Seamus McGrath, Chris Sheppard og Ryder Hesjedal, havde set lyset: Et godt resultat til VM (2003, red.) ville kunne sende dem til OL i Athen i 2004. De flyttede ind i min kælder i august, inden jeg tog til Vuelta a Espana, og lige efter havde jeg havde kørt Meisterschaft von Zürich. Der holdt de til omkring fjorten dages tid. Jeg trænede med dem i Dolomitterne og oplærte dem i, hvordan man foretog vitaminindsprøjtninger, og i hvordan man tog EPO og synacthen (kortison, red.), skriver Michael Rasmussen i bogen.

Da den canadiske trio forlod ifølge Michael Rasmussen kælderen i Italien med en hæmatokritværdi på over 48. Meget tæt på de 50, som er grænsen for det tilladte.

Kort tid efter leverede canadierne gode resultater ved VM. Ryder Hesjedal fik en flot andenplads, og ved OL i 2004 var det kun en punktering, der forhindrede Hesjedal en guldmedalje.

Resultaterne blev fejret med en stor fællesmiddag i Italien, fortæller Michael Rasmussen i bogen.

Seamus McGrath og Chris Sheppard har ikke ønsket at kommentere oplysningerne, som bogens medforfatter Klaus Wivel har forelagt dem.

Ryder Hejsedal har end ikke svaret på henvendelsen.