Nicki Sørensen og Michael Rasmussen købte doping sammen i 2003, hævder Rasmussen

Michael Rasmussen udpeger den aktive cykelrytter Nicki Sørensen som doper i bogen ’Gul feber’.

I bogen, som BT har set udvalgte passager af, fortæller Rasmussen, at han tidligt i 2003 mødte Nicki Sørensen på Mallorca, hvor de forberedte sig på sæsonen på hver deres hold. Rasmussen skriver, at Nicki Sørensen lettere desperat kom til Rasmussen og fortalte, at han manglede både EPO og væksthormon. Det kunne Rasmussen godt hjælpe med, for han kendte et apotek i byen Llucmajor, hvor præparaterne nemt kunne købes.

- Han (Sørensen, red) lånte en CSC-bil, og sammen kørte vi ud til apoteket, der ligger på hjørnet af torvet. Jeg havde været der flere gange før, og apotekeren hilste på mig, som om vi var gamle venner. Vi købte, hvad vi skulle bruge af EPO og væksthormoner, og Nicki fløj stofferne hjem til sig selv via lufthavnen i Pisa, skriver Michael Rasmussen i bogen.

Skræmt

To uger efter kørte Michael Rasmussen til Nicki Sørensens hjem i Toscana, hvor han hentede de stoffer, han skulle bruge. I bogen skriver Rasmussen, at Nicki Sørensen var så skræmt over situationen, at han havde gravet sin doping ned i haven.

Nicki Sørensen er bekendt med Rasmussens påstande i den kommende bog. Han afslører over for BT, at han har fortalt til Anti Doping Danmark, hvad han har lavet i sin karriere som cykelrytter.

- Jeg har ikke nogen kommentar til bogen. Jeg har været inde og snakke med Anti Doping Danmark for en uge siden, ligesom mange andre også har været i forbindelse med den undersøgelse, de har lavet. Jeg har fortalt om min tid som cykelrytter, og derigennem har jeg fortalt dem, hvad der er vigtigt at vide.

Respekt for undersøgelsen

- Jeg vil gerne understrege, at det er mig, jeg har talt om, og min tid som cykelrytter. Jeg respekterer den undersøgelse, der er i gang, og derfor bliver det mellem mig og Anti Doping Danmark, hvad der er blevet sagt, siger Nicki Sørensen til BT.

38-årige Nicki Sørensen er stadig aktiv som cykelrytter, men hans kontrakt med Bjarne Riis udløber efter denne sæson. Han fortæller til BT, at han fortsat ikke har skrevet en ny kontrakt, og han vil ikke udtale sig om, hvorvidt afhøringen hos Anti Doping Danmark eller Michael Rasmussens påstande om doping, vil få indflydelse på hans karriere.

LÆS MEGET OM SAGEN I BT I DAG