Den danske cykelrytter Michael Mørkøv sidder i isolation på sit hotelværelse i Berlin.

Det gør han på grund af frygt for smitte med coronavirus.

Det skriver TV2.

Michael Mørkøv befinder sig i Berlin, fordi han er til VM i banecykling, hvor det danske hold har slået verdensrekorder på stribe.

Michael Mørkøv.
Michael Mørkøv. Foto: VINCENT JANNINK
Vis mere

Michael Mørkøv kom i går til Berlin fra De Forenede Arabiske Emirater, hvor han deltog i UEA Touren for sit hold Deceuninck–Quick-Step.

De sidste to etaper af UEA Touren blev sent torsdag aften aflyst, efter at to italienske holdmedarbejdere fra et unavngivent hold er blevet testet positiv for coronavirus.

Mørkøv forlod planmæssigt løbet efter onsdagens 4. etape, som han gennemførte, for at deltage ved VM i banecykling i Berlin. Beslutningen om at forlade løbet før tid har Mørkøv skrevet om på Twitter, hvilket kan ses nedenfor.

'Jeg er meget glad for at være en del af det her hold, der støtter mig i min store drøm for det her år. Jeg er ked af, at jeg skal forlade løbet, men min kalender er for tæt, og jeg kan ikke være to steder på en gang. Tak til Deceuninck–Quick-Step, og jeg krydser fingre for resten af holdet ude i ørkenen,' skrev han.

Dagen efter blev løbet som beskrevet aflyst på grund af coronavirus.

Det er Mørkøvs deltagelse i det aflyste løb, der ligger til grund for hans isolation.

Den Internationale Cykel Union - UCI - fortæller nemlig til TV2, at de er i tæt dialog med de tyske sunhedsmyndigheder vedrørende de ryttere, der er kommet til Berlin fra UAE Touren.

»Vi er konstant i helt tæt dialog med UCI’s lægestab, og vi har som forbund selv har truffet alle nødvendige forholdsregler – herunder blandt andet at Mørkøv opholder sig på sit værelse, hvor han i forvejen boede alene, og at han vil blive testet for virussen,« lyder det i en meddelelse fra Dansk Cykle Union til TV 2 SPORT.

Michael Mørkøv skulle efter planen køre det såkaldte 'parløb' med Lasse Norman Hansen søndag.

Derfor var det planlagt, at de skulle træne på banen i Berlin senere i dag (fredag, red.).

Det vides dog ikke, om Mørkøv kan nå træningen, da man ikke ved, om han når at blive godkendt til at forlade sit hotelværelse.

Ifølge TV2 Sport skal alle, der deltog i den aflyste UAE Tour, testes for coronavirus.