Bjarne Riis er på vej tilbage i cykelsporten - kan det virke til.
Bjarne Riis er på vej tilbage i cykelsporten - kan det virke til. Foto: Nils Meilvang

Der er noget om snakken. Bjarne Riis skal stå i spidsen for et nyt stort cykelhold, der er bakket op af oliemillioner fra Bahrain – nærmere betegnet af prins Nasser bin Hamad Al Khalifa.

Det skriver Ekstra Bladet baseret på oplysninger fra en person ’ med forbindelse til inderkredsen omkring Riis’.

Dermed fortæller endnu en kilde om den historie, som mediet Cyclingnews.com for første gang gik ud med i weekenden. Også omtalt her på BT.dk.

nasseriis1

BT er desuden vidende om, at Bjarne Riis skulle have holdt møder med prins Nasser bin Hamad Al Khalifa.

Onsdag er der dog flere informationer om det mulige samarbejde - her er de ting, der fremlægges af Ekstra Bladet baseret på mediets kilde:

  • Bahrain-projektet vil angiveligt overtage den licens, der bliver ledig, når Oleg Tinkov trækker sit hold efter 2016-sæsonen. Det betyder, at Peter Sagan kan følge med som stjernen på det nye hold. Slovakken har også kontrakt med TInkoff-holdet for 2017, men den kan Bahrain-projektet sandsynligvis også overtage.
  • Bjarne Riis skulle allerede være så involveret, at han fører forhandlinger med mulige materielsponsorer, efter sigende Specialized og Cervelo.
  • Saxo Bank skulle være på vej til at gøre comeback som sponsor i cykelsporten, og altså for Bahrain-cykelholdet. Banken skulle have indgået en tre-årig aftale til en værdi af 11 millioner euro, lige over 82 millioner kroner. Saxo Bank vil dog ikke kommentere de oplysninger over for Ekstra Bladet.

OPDATERET: BT.dk har været i kontakt med Saxo Bank, der afviser at have noget Bahrain-projektet at gøre.

riisseier

Torsdag præsenteret Bjarne Riis og Lars Seier Christensen et nyt cykel-projekt på Hotel D’Angleterre i København. Det er uvist præcist, hvad det omhandler.

Og om det er relateret til Bahrains cykelprojekt vides heller ikke.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.