Mandag blev det officielt, at Matti Breschel stopper sin cykelkarriere, når denne sæson er forbi.

Men når 34-årige Breschel lukker døren til at langt liv på landevejen, åbner han samtidig en anden. Og en helt ny en af slagsen.

Fra begyndelsen af 2020 bliver Matti Breschel vært på sin egen podcast om cykelsport på B.T. Se videoen øverst i artiklen

»Jeg ser det som en udfordring. Nu skal jeg prøve noget helt nyt, og jeg skal være på den anden side af mikrofonen som interviewer. Forhåbentligt kan jeg lære lidt mere om andre personer og deres tilgang til livet og cykelsporten,« siger Matti Brechel, der har en ambition om at præsentere en anderledes podcast om cykling.

Matti Breschel indstiller karrieren som professionel cykelrytter. Nu skal han blandt andet være vært på en ny podcast hos B.T.
Matti Breschel indstiller karrieren som professionel cykelrytter. Nu skal han blandt andet være vært på en ny podcast hos B.T. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Som aktiv kan man godt have en tendens til at beskytte sig selv. Måske lukker man lidt ned. Jeg håber på, jeg kan levere en meget åben udgave af mig selv. Det er ambitionen. Man vil få en ærlig fortælling om cykelsporten og livet bag cykelrytteren,« fortæller Breschel.

Hos B.T. glæder sportschef Søren Klæstrup sig til at få Matti Breschel med på holdet.

»Jeg har igennem en længere periode haft mange samtaler med Matti Breschel, og i dem har jeg tydeligt mærket hans store kærlighed til cykelsporten. Den er absolut ikke væk. Den passion vil vi meget gerne være med til at bringe ud til vores mange brugere,« siger Søren Klæstrup og tilføjer:

»Cykelsporten betyder noget på B.T. Det så man tydeligt under Tour de France i år med vores store samarbejde med Jakob Fuglsang. Nu fortsætter vi med Matti Breschel, og jeg tør godt garantere, at det ikke bliver en cykelpodcast, som man typisk kender dem,« siger han.

Podcasten om cykling med Matti Breschel som vært får premiere i begyndelsen af 2020.