Mark Cavendish har haft det svært de sidste par år.

Den engelske cykelstjerne har åbent fortalt om de fysiske gener, som han har døjet med efter en slem omgang kyssesyge.

Men nu afslører han i et stort interview med The Times, at han også har lidt af en depression.

»Det er ikke bare min fysiske sundhed, der har fået et slag i løbet af de sidste par år.«

»Jeg har kæmpet ret hårdt med en depression i den tid. Jeg blev diagnosticeret med en klinisk depression i august 2018,« siger en ærlig Mark Cavendish.

Den tidligere verdensmester fortæller, at han i dag er et 'godt sted' igen, men han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvordan han er kommet sig over depressionen.

»Jeg har ikke taget noget medicin. Det her er ikke tiden eller stedet – vi laver noget på det på et tidspunkt – men jeg fik hjælp. Jeg var et mørkt sted. Og nu er jeg på den anden side. Tak. Altså så meget, som jeg kan være,« siger han og tilføjer:

»Jeg synes, jeg er kommet ud af det. Og det er rart at komme ud af det. Og se på det positive,« siger den 34-årige rytter, der i dag kører for Bahrain-McLaren.

Foto: GIUSEPPE CACACE
Vis mere

Cavendish kom til holdet før denne sæson efter et ophold hos Dimension Data, som på ingen måde levede op til forventningerne.

Faktisk har Mark Cavendish ikke vundet et cykelløb i mere end to år.

Han har dog ikke mistet troen på egne evner, og han går fortsat efter at blive den mest vindende rytter i Tour de France-historien.

Cavendish mangler lige nu fem Tour-etaper for at overhale legendariske Eddy Merckx, der topper listen med 34 etapesejre.

Og chefen på Bahrain-McLaren tror fortsat på, at Cavendish kan indfri den drøm – det kan du læse mere om her.

I øjeblikket er det dog uvist, om Mark Cavendish og de øvrige cykelstjerner får lov at køre Tour de France denne sommer.

EM i fodbold og OL er allerede blevet aflyst på grund af corona-pandemien, men der er endnu ikke meldt noget officielt ud om Touren.

Flere og flere spekulerer dog i, at arrangørerne er nødt til at aflyse det legendariske løb – selvom det kan blive en 'total katastrofe' for cykelsporten.