'Jeg har tænkt over hele Jumbo-Vismas Vuelta-situation.'

Sådan indleder den tidligere cykelrytter Dan Martin et opslag på 'X' (tidligere kendt som Twitter).

'Det føles som usikkerhed i holdets hierarki, der kommer fra to egoer, der gerne vil have styr på deres loyale hjælper. Og den flinke fyr, der er for flink til at brokke sig, men som bare følger med'.

Det var ordene efter onsdagens Vuelta-etape, som en umiddelbart lykkelig Primoz Roglic vandt. Jonas Vingegaard blev nummer to, og Sepp Kuus, der lige nu fører samlet, blev nummer tre. 

Egentlig kørte de mod hinanden, og efter etapen lød det fra Jonas Vingegaard, at han håbede, Sepp Kuss, der altså blev sat af sine to holdkammerater, kunne have fulgt med hele vejen.

Samtidig kørte Roglic og Vingegaard, der nu kun har otte sekunder op til førertrøjen, ikke mod hinanden. 

I stedet øgede de blot forspringet til deres egen holdkammerat. 

Og Dan Martin er langt fra den eneste, der undrer sig over, hvad der egentlig foregår hos cykelholdet.

'Der er absolut ingen grund til, at Roglic og Vingegaard kører fra Kuss på den måde – andet end ren og skær egoisme. Ingen,' skriver cykeljournalisten Neal Rogers.

'Jeg ser frem til, at Kuss kigger på Vingegaard og Roglic, mens de har et svagt øjeblik under en Grand Tour næste år, siger: 'Kan I huske, da I satte mig på Angliru?' og så bare kører afsted,' skriver Benji Naesen, der har cykelpodcasten 'Lanterne Rouge'.

Også i Eurosport-studiet var Jumbo-Visma det helt store samtaleemne. 

Sepp Kuss fører lige nu årets Vuelta med otte sekunder ned til Jonas Vingegaard på andenpladsen.
Sepp Kuss fører lige nu årets Vuelta med otte sekunder ned til Jonas Vingegaard på andenpladsen. Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg synes, det er unfair. Når du ser på, hvor loyal Sepp Kuss har været overfor dem gennem mange år og løb, så viste de ingenting. De fortsatte bare,« lød det blandt andet fra Sean Kelly i studiet. 

»Jeg synes, det var ret ubehageligt at se på, hvis jeg skal være helt ærligt. Der er mange derude, der synes, den stærkeste rytter skal vinde. Det er en helt fair pointe,« sagde Daniel Lloyd efterfølgende og fortsatte: 

»Men igen. Så mange gange under det her løb har vi fremhævet det, Sepp Kuss har gjort i tidligere løb … ved Giroen i år. Den dag i Giroen hvor Almeida og Geraint Thomas kørte afsted, og Roglic ikke havde en god dag … Kuss blev ved sin holdleder og kørte med hele vejen i mål. Jeg siger ikke, han (Kuss, red.) kunne have vundet den etape, men tanken strejfede ham ikke engang,« lød det. 

Også B.T.s Vuelta-ekspert Bjarne Riis mener, Jumbo-Visma er svære at blive kloge på. Det kan du læse mere om her