Tirsdag lufter Mads Pedersen regnbuetrøjen for første gang siden coronapausen, når Vuelta a Burgos indledes.

Grundet coronapandemien har 24-årige Mads Pedersen langtfra fået den eksponering i regnbuefarverne, som verdensmesteren i landevejscykling normalt får.

Siden midten af marts har cykelsporten ligget stille som følge af pandemien, men tirsdag får Mads Pedersen atter mulighed for at vise sig frem i VM-trøjen.

Det sker, når årets Vuelta a Burgos trædes i gang i Spanien, som er første led i forberedelserne til danskerens sæsonmål: Tour de France, Paris-Roubaix og Flandern Rundt.

De seneste år er VM-trøjen blevet båret af stjerner som Alejandro Valverde og Peter Sagan, der sjældent optræder i roller som rendyrkede hjælperyttere.

Det gjorde Mads Pedersen imidlertid i januar, da han hjalp Richie Porte til sejr i Tour Down Under, og han kommer også til at bære VM-trøjen under årets Tour de France som hjælperytter.

Han er ligeglad med, at nogen mener, det ikke er sådan, den eftertragtede regnbuetrøje skal æres.

»Når folk kritiserer mig for at arbejde for Richie Porte i Down Under eller for ikke at køre min egen chance, så giver jeg seriøst ikke et fuck. Det er ikke mit problem,« siger han under et Zoom-interview ifølge Cyclingnews.

»Jeg ved, hvad jeg laver, og jeg ønsker at ære trøjen. Jeg ønsker at gøre det på min måde, og hvis jeg er glad for mine resultater i trøjen, og hvis jeg når mine mål, så kan ingen være skuffede.«

Mads Pedersen får til gengæld lov til at køre sin egen chance i de forsinkede forårsklassikere, hvor han altså vil jagte topplaceringer i især Paris-Roubaix og Flandern Rundt.

Årets Vuelta a Burgos slutter lørdag efter fem etaper, som byder på godt med kuperet terræn.

/ritzau/