Uden mad og drikke, duer helten ikke.

Men der er altså grænser for, hvor meget selv de bedste i verden vil gå ned i detaljen omkring føden.

I hvert fald for Mads Pedersens vedkommende.

Den tidligere verdensmester, der for nylig blev nummer fire ved selvsamme mesterskab, fortæller i Christian Fuehlendorffs podcast 'Hva' så?!', at han giver sig selv lidt spillerum ved spisebordet i en ellers meget kontrolleret cykelverden. 

»Jeg vejer ikke min mad. Det er den mentale grænse for mig til, at det bliver for meget. Hvis jeg skulle sidde og veje 300g kylling af, så ville jeg nok ramme muren og ikke synes, at cykling var sjovt, men kosten er sindssyg vigtig og nærmest altafgørende for, om du kan præstere eller ej,« lyde det på gåturen med komikeren.

I podcasten fortæller han også om et rigtigt røvhul i feltet.

Mad-regimet, som cykelryttere i verdenstoppen retter sig efter, er noget anderledes, end det hr. og fr. Danmark nok ville betegne som sundt for dem selv.

Grøntsager er eksempelvis bandlyst dagen før løbsdag, for de har for mange fibre. I stedet kræves der letomsættelige kulhydrater i form af ris, pasta, kartofler og hvidt brød.

Han fortæller også, at det ikke ligefrem er havregryn, der står på menuen, når morgenen oprinder før et stort løb.

Der er der pandekager og toastbrød med Nutella på bordet.

Mads Pedersen havde for nylig benene helt rigtigt skruet på, da han var først over stregen i gadeløbet i Hadsten, og nu venter Danmark Rundt, der starter i Aalborg denne tirsdag.