Statsminister Lars Løkke Rasmussen ser ikke de mange brølere ved PostNord Danmark Rundt som et problem i forhold til Danmarks bud på en Tour de France-start.

Det fortalte han før afslutningen på 3. etape i det danske etapeløb, som statsministeren besøgte.

PostNord Danmark Rundt har været præget af organisatoriske brølere, som da rytterne kørte forkert på første etape og igen på 3. etape. På 3. etape var det dog kun kortvarigt, da udbryderne kørt forkert. På anden etape blev løbet helt aflyst efter ønske fra rytterne i det stormfulde vejr på Fyn.

Løkke anerkender, at det er ærgerligt, men nedtoner betydningen en hel del.

»Helt ærligt, nu ligger Touren jo på et andet tidspunkt (Tour de France bliver afviklet i juli måned, red.). Jeg håber, det blæser, når de skal køre over Storebæltsbroen, men det kommer jo ikke til at ligne noget af det, som vi så i går (onsdag, red.),« sagde statsministeren og fortsatte.

»Jeg oplever stor respekt fra Prudhomme (Christian Prudhomme, direktør i Tour-organisationen ASO, red.), at der er stor respekt om vores evne til at organisere ting og sager. Den eneste barriere er logistikken, når det slutter i Sønderborg, hvor cirkusset skal flyttes herfra. Det giver en udfordring. Det, tror jeg, er den eneste udfordring.«

Danmark har som bekendt budt på Tour de France-starten i 2019, 2020 og 2021. ASO har allerede meldt ud, at Danmark ikke får en Tour de France-start til København i 2019, men de to efterfølgende år er fortsat i spil

I den forbindelse har PostNord Danmark Rundt en vigtighed, mener Lars Løkke Rasmussen.

»Det betyder da noget, selvfølgelig gør det det. Det betyder også noget, at vi tidligere har vist, at vi kan håndtere VM og Giroen, og jeg ved, at Christian Prudhomme kender til PostNord Danmark Rundt. Det betyder noget, at Danmark er en cykelnation. Billedet af Danmark som en cyklende nation betyder meget, og det samme gør Jakob Fuglsangs Tour de France, selv om han så desværre endte med noget af en mavelanding,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren har tidligere besøgt Tour de Fraence og vil fortsat være i dialog med ASO, så Danmark forhåbentlig får løbet til Danmark.