Rigmanden Lars Seier Christensen er voldsomt træt af, at Bjarne Riis’ dopingfortid fortsat bliver nævnt - eksempelvis onsdag, hvor det danske engagement i det sydafrikanske cykelhold Team NTT blev offentliggjort.

På onsdagens pressemøde på Hotel d’Angleterre i København brød han ind og tog ordet, da en journalist spurgte til Bjarne Riis’ fortid, hvor den tidligere Tour de France-vinder har indrømmet doping fra 1993 til 1998.

»Jeg synes, det ville klæde mange mennesker at lægge det her på hylden. Jeg synes egentlig, det er lidt uretfærdigt,« sagde Lars Seier Christensen

Til B.T. uddybede han efterfølgende sin holdning og forklarede, at han tager den evindelige dopingsnak om Bjarne Riis som et direkte og ‘nedladende’ personangreb.

Bjarne Riis under onsdagens pressemøde i København.
Bjarne Riis under onsdagens pressemøde i København. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg synes, det er lidt fornærmende over for mig selv. Som om jeg skulle være komplet idiot. Når man kan se, at der 12 år efter ikke har været en eneste sag på vores vagt, så må man nå et punkt, hvor det er forkert,« siger erhvervsmanden og hentyder til sit tidligere sponsorat i Saxo-Tinkoff.

Onsdagens nyhed betyder, at danske Virtu overtager en tredjedel af Team NTT-mandskabet, og nu skal det handle om sporten - og ikke dopingsnak, lyder det fra Lars Seier Christensen:

»Jeg er træt af det. Der er så mange positive ting, vi kan tale om. Hvad det kommer til at betyde for dansk cykling, for dansk visibilitet, for danske fans og ryttere. Hvorfor fokuserer vi ikke på det?«

Lars Seier Christensen anerkender journalisternes ret til at spørge ind til den brogede fortid, men han mener nu, man er nået til et punkt, hvor nok er nok.

»Det er den rene kasten med sten. Der er et punkt, hvor man ikke kan blive ved med at trampe rundt i tingene. Man glemmer alt det positive, Bjarne har gjort,« siger han og fortsætter:

»Jeg er slet ikke i tvivl om Bjarnes dedikation til en ren sport, så jeg synes bare, at det må være nok.«

Ifølge Seier Christensen var Bjarne Riis’ dopingindrømmelse i 2007 et nøglemoment. Han er for længst videre og opfordrer til, at andre også lægger fortiden bag sig:

»Hvis ikke der havde været den indrømmelse i 2007, var vi ikke gået ind i det. Det er mange år bagud i tiden, og der er blevet sagt undskyld mange gange, og der er blevet iværksat utallige ting af positiv karakter for at trække alt den modsatte vej.«

Lars Seier Christensen, medejer af Virtu Cycling, under onsdagens pressemøde i København.
Lars Seier Christensen, medejer af Virtu Cycling, under onsdagens pressemøde i København. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Ejergruppen bag Virtu Cycling tæller Bjarne Riis samt rigmændene Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen.

Virtu Cycling og NTT Pro Cycling har underskrevet et såkaldt ‘letter of intent’.

Det betyder, at Virtu inden længe køber en tredjedel af aktierne i NTT-holdet.

Allerede torsdag overtager Bjarne Riis den sportslige styring af holdet, når Team NTT drager til spanske Calpe på træningslejr.