Rigmanden Lars Seier Christensen drømmer om, at Team Waoo - som han har sammen med blandt andre Bjarne Riis - får kørt sig ind i Tour de France-feltet i 2021.

Her skal det store franske etapeløb starte i Danmark. Netop det mega-sportsevent ser Lars Seier Christensen som en mulighed for at løfte Team Waoo op i verdenseliten.

»Bjarne og jeg overvejer, om Tour-starten i 2021 skal være en løftestang for at komme op på højeste plan. Vi vil rigtig gerne være med. Men det kræver, at man har et Pro Continental-hold. Det her kan være en mulighed.«

Sådan siger den danske finansmand bag Saxo Bank i podcasten 'Lars Christensens Verden', som er navngivet efter værten Lars Christensen fra mediet Euroinvestor.

Danmarks Idrætsforbund retter hård kritik mod Riis. DIF's direktør, Morten Mølholm, er ikke glad for, at Bjarne Riis igen får en ledende rolle i cykelsport. - Bjarne Riis og Lars Seier Christensen præsenteres som en del af ejerkredsen bag holdet Team Virtu Pro-Veloconcept på et pressemøde torsdag den 3. november 2016 i København.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Danmarks Idrætsforbund retter hård kritik mod Riis. DIF's direktør, Morten Mølholm, er ikke glad for, at Bjarne Riis igen får en ledende rolle i cykelsport. - Bjarne Riis og Lars Seier Christensen præsenteres som en del af ejerkredsen bag holdet Team Virtu Pro-Veloconcept på et pressemøde torsdag den 3. november 2016 i København.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Cykelholdet Team Waoo er et kontinentalhold, som kører på det tredjehøjeste niveau i verden. For at komme i betragtning til Tour de France skal holdet et niveau op og have Pro Continental-status.

Eksperter, B.T. tidligere har talt med, vurderer, at det vil kræve et budget i omegnen af 50 millioner kroner at skabe et stærkt Pro Continental-hold, som kan snuppe en af to Tour-billetter, der er til rådighed til de to bedste hold på det niveau.

Lars Seier Christensen siger i podcasten, at han sammen med resten af Team Waoo-ledelsen overvejer flere modeller i forhold til at få skudt flere penge i projektet frem mod 2021:

»Det må gerne være et fælles-sponsoreret dansk hold, hvor flere danske virksomheder går sammen. Det ville være ærgerligt at se et Tour de France på dansk grund kun som tilskuer.«