Lyt til artiklen

I lang tid drømte Cecilie Uttrup Ludwig efter den ene sejr.

Den triumf, hun kunne sætte på cv'et som sin første professionelle sejr.

I maj sidste år lykkedes det endelig ved spanske Vuelta a Burgos, men særligt i år har det taget fart for den danske cykelstjerne med den afsmittende energi.

For Cecilie Uttrup Ludwig samler på sejre, som vi andre besøger familien for at spise middag.

Cecilie Uttrup Ludwig vandt tredje etape af kvindernes Tour de France.
Cecilie Uttrup Ludwig vandt tredje etape af kvindernes Tour de France. Foto: JEFF PACHOUD
Vis mere

»Det med at tage det sidste step. Få armene op over hovedet, det har været virkelig fedt. Som sagt, det har været så forløsende. Du ved, sådan 'åh, yes!'« siger Cecilie Uttrup Ludwig, da B.T. møder hende i Australien forud for VM.

»Det er det, vi alle sammen drømmer om.«

Først snuppede den 27-årige humørbombe titlen som dansk mester i linjeløb, da hun krydsede målstregen ene kvinde en junidag i Aalborg.

Så tog hun en storsejr, da hun vandt en etape i den første udgave nogensinde af kvindernes Tour de France. Få uger senere trak hun sig igen sejrrigt ud af etape og sejrede samlet i Tour of Scandinavia.

»Aldrig nogensinde har jeg oplevet det, som jeg gjorde ved Tour de France. I noget som helst andet cykelløb. Det var helt ekstremt,« siger Cecilie Uttrup Ludwig.

»Det var helt vildt. Det var helt vildt. Tour de France er Tour de France. Wow, nu fik vi en smag af det. Det var vildt, det var helt vildt, helt vildt.«

Danskeren kom også verden rundt i et fabelagtigt vinderinterview, hvor følelserne strømmede ud af den danske darling.

Og sejrene er kommet på et tørt sted. For med tiden har danskeren udviklet sig til en populær skikkelse herhjemme. Hun har været med i Natholdet, er blandt andet ansigtet udadtil for Ota Solgryn og er blevet en folkelig figur.

Især på grund af hendes vilde humør og udstråling.

Men det er faktisk en ting, der har gået hende på.

»Jeg tror, at jeg har hungret efter, at folk kendte mig, fordi jeg er en dygtig cykelrytter. Det var det, jeg allerhelst ville være kendt for. At være hende dér, der bare er badass, fordi hun kører fede cykelløb,« erkender hun.

»Så har folk måske hæftet sig meget ved det andet, fordi jeg har følelserne uden på tøjet og er, som jeg er.«

Cecilie Uttrup Ludwig efter Tour de France-sejren.
Cecilie Uttrup Ludwig efter Tour de France-sejren. Foto: JEFF PACHOUD
Vis mere

Den sportslige anerkendelse er godt undervejs med danskerens flotte resultater. Men hun nåede faktisk til et punkt, hvor hun bare levede med, at det var sådan – at hun især var kendt på grund af personligheden.

»Jeg tror også bare, at jeg med årene har accepteret det, at folk hæftede sig ved det. Det er ikke dårligt, synes jeg. Men nu føler jeg egentlig også, at folk kender mig mere og mere for, at jeg kan køre seje cykelløb. At jeg er en god cykelrytter, fordi det er jo det, jeg gerne vil være.«

»Når folk ser mit navn, så skal det være på grund af det.«

Mange tanker er gået gennem Cecilie Uttrups Ludwigs hoved. Blandt andet, at hun bare skulle vise folk, at hun også kan køre på cykel.

Det har hun i den grad bevist nu.

»Nu er sejrene endelig kommet. Så må man håbe, at det også bider sig fast.«

Lørdag gælder det kvindernes linjeløb ved VM i Wollongong. Over 164 kilometer i det australske landskab, hvor de danske forhåbninger i høj grad er bundet op på FDJ – SUEZ – Futuroscope-rytteren.

»Jeg var rimelig positivt stemt, allerede, da jeg fløj herned, inden jeg havde set ruten,« siger hun efter selv at have prøvekørt den.

»Jeg har to australske holdkammerater, der har set den og skrev til mig i forvejen. De rapporterede, at den var stejl, og at den var hård – og så tænkte jeg, I like it.«

Kvindernes linjeløb køres lørdag morgen dansk tid.