Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Alle fortjener en chance til. Også når det handler om cykelryttere, der har været i konflikt med dopingreglementet.

Den holdning har været kendetegnende for Christina Watches-Kuma, siden iværksætterægteparret Christina og Claus Hembo søsatte cykelholdet som en sportslig redningsplanke for Michael Rasmussens hensygnende karriere.

Lige nu kæmper Christina Watches-Kuma dog ikke bare med uro på de indre linjer, fordi flere af holdets unge danske ryttere heriblandt landsholdsaktuelle Alexander Kamp vil væk.

Holdet har i denne sæson været ramt af en disciplinærsag, som førte til fyring på gråt papir af den italienske sprinter Mattia Gavazzi. Og samtidig er holdets spanske veteran Constantino Zaballa ramt af en positiv dopingprøve, der har holdt ham uden for konkurrence siden midten af maj.

Over for BT bekræfter sportsdirektør Bo Hamburger, at Zaballa har en sag liggende i det spanske cykelforbund.

- Jeg ved, at der har været en positiv prøve, men det pågældende præparat skulle han have tilladelse til at benytte sig af. Hvad det helt præcis er for et, ved jeg ikke, men prøven er afleveret uden for konkurrence, og der kommer, så vidt jeg ved, ikke til at blive åbnet en sag mod ham. Han har selv valgt at tage en pause fra løb, fordi han ikke ville skade holdet, mens det her er i gang, lyder forklaringen.

Angiveligt afventer Zaballa svaret på en B-prøve fra det spanske cykelforbund, inden den 36-årige spanier for alvor kan ånde lettet op.

Zaballa har tidligere været i konflikt med antidopingmyndighederne, da han i 2010 blev testet positiv for brug af stoffet efedrin og siden idømt karantæne frem til juni 2012.

Tidligere på sæsonen sagde holdet farvel til den italienske sprinter Mattia Gavazzi, som var hentet ind trods en dom for brug af kokain og et mildest talt flosset renommé.

Idyllen og de ædle idealer om rehabilitering på chancebillet led dog et skud for boven sidst i maj, da Gavazzi blev fyret med fynd og klem på grund af ’regelbrud’.

BT har forelagt administrerende direktør Claus Hembo de håndfaste rygter om den kontroversielle italieners kokainmisbrug, men han vil ikke specifikt bekræfte sagen i detaljer.

Flere omkring holdet bekræfter ellers over for os, at Mattia Gavazzi er blevet fyret, fordi han sniffede kokain før et Post Cup-løb på Bornholm?

- Det er den stiveste løgn, at han gjorde det før Post Cup-løbet.

Men gjorde han det så efter Post Cup-løbet?

- Det kan jeg ikke afvise. Jeg kan sige, at der var en hændelse, som ikke er en doping-overskridelse, men en overskridelse af holdets etiske og moralske vilkår, og derfor måtte vi omgående fyre ham. Og det var rytteren selv indforstået med.

Vi ved ellers, at Jonathan Bellis har taget et billede af Mattia Gavazzi, mens han sniffer kokain, og vist det til jer?

- Jeg kan bekræfte, at Bellis har foreholdt ledelsen noget, som har gjort, at vi var nødt til at skride til den handling. Men jeg kommenterer ikke på ryttere eller andre ansattes private forhold, siger Hembo til BT.