Horner var ikke til stede, da næste års ruten for Vuelta España forleden blev præsenteret. Men den aldrende amerikaner vil med stor sandsynlighed være at finde på startlinien i Jerez, når det går løs i slutningnen af august.
Horner var ikke til stede, da næste års ruten for Vuelta España forleden blev præsenteret. Men den aldrende amerikaner vil med stor sandsynlighed være at finde på startlinien i Jerez, når det går løs i slutningnen af august. Foto: GOGO LOBATO
Forsøget på at hente Chris Horner ind på Christina Watches, blev definitivt forpurret, da den amerikanske veteran mandag underskrev med spanske Caja Rural.

Det bliver ikke i denne sæson, det danske cykelpublikum får mulighed for at sige "howdy" til den amerikanske cykelrytter Chris Horner under Post Danmark Rundt.

Det stod klart, da den 42-årige veteran mandag omsider fik afklaring på sit sportslige ståsted, og det bliver ikke den midtjyske hede, men derimod i Pamplona, at Horners hovedkvarter kommer til at ligge.

I en pressemeddelelse erkender Christina Watches, at man trak det korte strå trods forsikringer om, at kontrakten med Chris Horner var snublende tæt på at være en realitet.

- Uden mulighed for at køre en Grand Tour (et tre ugers etapeløb, red.) ville det under alle omstændigheder være en svær beslutning for Chris. Vi forstår til fulde hans beslutning og håber, han vil kunne finde en sponsor, der kan understøtte hans ønske om at forsvare sin sejr i Vuelta España, hedder det i en pressemeddelelse fra Christina-Watches.

Ifølge spanske pressekilder er det i stedet Caja Rural, som i denne sæson vil kunne præsentere Horner i holdets vissengrønne grønne trøje. Lance Armstrongs eks-hjælperytter har tidligere været sat i forbindelse med det spanske Pro Continental-hold, som angiveligt ikke havde råd til at imødekomme Horners lønkrav med en årsløn i nærheden af 7 mio. kroner.

Efter forgæves at have sonderet cykelsportens pressede marked har Chris Horner hen over vinteren dog slækket så meget på sine forventninger, at Caja Rural med assistance fra cykelfabrikanten Vivelo nu kan præsentere holdets største profil.

Caja Rural kører til daglig i den internationale anden division og har overvejende et løbsprogram på den iberiske halvø at gøre godt med. For nylig forstærkede holdet sig med den afskedigede Belkin-rytter Luis Leon Sanchez, og med den tidligere Giro d'Italia-toer David Arroyo i truppen kan Caja Rural også byde ind med solid opbakning i et stort etapeløb til deres amerikanske nysigning.

Chris Horner blev med sin sejr i Vueltaen den ældste vinder af en Grand Tour nogensinde. Men det, der skulle have sikret pensionsopsparingen for løbets sensationsvinder, blev i stedet til en stor skuffelse, da ingen etablerede hold fra cykelsportens superliga øjensynligt havde hverken lyst eller midler til at skrive under med Horner.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.