Michael Rasmussen har fået reduceret sin dopingkarantæne fra otte til to år, fordi han har samarbejdet med antidopingmyndighederne. Det skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

- DIFs dopingnævn har den 25. september idømt Michael Rasmussen en karantæne på to år fra al idræt under DIF, skriver DIF.

Michael Rasmussen får sin karantæne-rabat, fordi han - modsat mange andre, der har indrømmet dopingmisbrug - har udpeget nogle af bagmændene, der har forsynet ham med de ulovlige præparater. Det forklarer Torben Jessen, der er formand for DIFs dopingnævn.

- Michael Rasmussen er kommet med omfattende, væsentlige og detaljerede oplysninger om ikke bare sit eget dopingmisbrug, men også om andre personers involvering. Det er blevet bekræftet i forbindelse med den videre efterforskning, som Anti Doping Danmark har foretaget. Derfor har vi besluttet, at hans karantæne skal nedsættes som følge af hans samarbejde, siger Torben Jessen.

Karantænen betyder, at Michael Rasmussen ikke må arbejde som sportsdirektør for sit cykelhold Christina Watches-Onfone indtil d. 7. februar 2015, hvor hans karantæne udløber. Det sker, fordi karantænen har virkning med tilbagevirkende kraft fra d. 8. februar i år, hvor Michael Rasmussen blev suspenderet og fik forbud mod at arbejde for det jyske cykelhold, som han er medejer af.

Michael Rasmussen indrømmede på et pressemøde d. 31. januar i år, at han havde dopet sit i perioden 1998-2010.