Alexander Kristoff er chokeret over, at holdkammeraten Luca Paolini er testet positiv for kokain og dermed smidt ud af Tour de France.

Fredag udsendte Katusha-holdet en pressemeddelelse, men undlod ellers at udtale sig. Lørdag morgen ville Alexander Kristoff til gengæld gerne sætte ord på fredagens hændelse.

»Det var et chok, at han er blevet taget for kokain. Det er ikke noget, som man ønsker at have på holdet, og nu er han sendt hjem. Slaget er hårdt for mig, og han er en rigtig vigtig rytter, specielt for mig,« lød det fra Kristoff.

På fjerde etape af årets Tour de France - brostensetapen - blev italieneren Luca Paolini testet positiv, og fredag fik Team Katusha så beskeden om bruddet på dopingreglementet.

Paolinis A-prøve er positiv, og Kristoff erkendte foran holdbussen, at sådan en test normalt fortæller sandheden.

»Jeg havde svært ved at tro på det, men testen er positiv, og den lyver jo som regel ikke. Hvordan han har indtaget det, ved jeg ikke, men jeg tvivler på, at han har fået det i sig ved et tilfældigt glas vand,« sagde Kristoff og fortsatte.

»Kokain er præstationsfremmende på den måde, at du ikke mærker smerte i samme grad. Hvis han har gjort det i forbindelse med løbet, så har jeg ikke nogen tillid til ham. Hvis han har gjort det uden for løb, så har han brug for hjælp til en livstilsændring,« lød det fra Kristoff.

 

Kokain er i princippet ikke ulovligt uden for konkurrence, men tages det under et løb, så falder dopinghammeren.

Paolini blev straks taget ud af årets Tour de France fredag aften. Selv har den 38-årige afvist at have taget kokain.