Planen var, at der skulle køres seksdagesløb i Royal Arena i 2021. Men sådan bliver det ikke alligevel.

»Vi har været igennem en meget grundig og relativ bekostelig proces, hvor vi blandt andet har besøgt Londons, Bremens og Berlins 6-dagesløb, og vi har været i kontakt med en række interessenter fra baneleverandør over tv-selskaber til potentielle sponsorer,« fortæller Dan Hammer, der er administrerende direktør i Royal Arena.

»På trods af mange positive tilkendegivelser må jeg desværre konstatere, at forudsætningerne for at gennemføre et 6-dagesløb i Royal Arena i 2021 ikke er tilstede. Det er en helhedsvurdering af de praktiske, økonomiske og samfundsaktuelle udfordringer, der har ført til beslutningen,« siger direktøren.

Dog udelukker han ikke, at der kan komme et seksdagesløb i arenaen efter 2021.

Det var i oktober 2019, at arrangøren Michael Sandstød meldte ud, at løbet ville flytte.

»Med flytningen fra Ballerup til København bliver 6-dagesløbet tilgængeligt for langt flere mennesker, hvilket åbner nye muligheder for både løbet og dansk banecykling. Den sportslige ambition er stadig at præsentere de længste jagter og det hårdeste 6-dagesløb i verden,« sagde han i den forbindelse.

Han har siden 2013 afviklet syv omgange af seksdagesløbet i Ballerup Superarena, og mens løbet i 2020 er blevet aflyst som følge af 'personlige årsager', skulle det altså vende tilbage i 2021.

Royal Arena, som var udset som sted er dog en smule mindre end Ballerup Superarena. Og derfor var planen, at den nye bane ville blive minimum 200 meter lang, hvilket er 20 procent kortere end den permanente bane i Ballerup'.