Christina Watches-Onfone står over for en fusion med udenlandsk hold og håber på deltagelse i Giro d’Italia

De blev fra dag et beskyldt for at være jysk marketingsroulade. Men selv om Christina Watches-Onfone på godt og ondt har været dansk cykelsports eksponeringsmagnet og urostifter, er det snart slut.

Fra og med sæsonen 2014 trækker Michael Rasmussen og iværksætterægteparret Christina og Claus Hembo stikket for at fusionere med et udenlandsk team fra den internationale tredje division. Og holdet, som hidtil har kaldt sig ’Hele Danmarks cykelhold’, vil på papiret ikke længere være dansk.

BT erfarer, at Christina Watches-Onfone kun er formaliteter og et pennestrøg fra at have gennemført en fusion med et hold fra den internationale tredje division.

- Jeg kan bekræfte, at vi har været i forhandlinger med et andet hold, der er økonomisk velfunderet. Vi har givet et juridisk bindende tilsagn og mangler kun en bekræftelse fra deres advokat på, at de også kan løfte deres del af det økonomiske, siger administrerende direktør Claus Hembo.

Målet er at skabe et mandskab, som med syv danske ryttere i truppen kommer til at køre på såkaldt Pro Continental-status og dermed på niveauet lige under Team Saxo-Tinkoff. I praksis betyder det, at holdet er i spil til en lang række løb, hvor eksponeringen og det sportslige niveau ligger flere cykellængder over, hvad Christina Watches-Onfone hidtil har prøvet kræfter med i holdets kortvarige levetid.

- Vi har hele tiden haft hede drømme om at rykke en klasse op og skabe et stort cykelhold med danske ryttere i truppen. Det her giver os muligheden for at gøre det. Dansk cykelsport har længe sukket efter et hold på Pro Continental-niveau, og hvis vi kommer igennem med det her, vil deltagelse i Giro d’Italia være en mulighed, erklærer Claus Hembo.

Selv om Christina Watches-Onfone formelt set ikke længere kører på dansk licens, vil holdets sportslige sigte stadig have Danmark som et betydeligt omdrejningspunkt. Både hvad angår truppen og løbsprogrammet.

- Hvis det falder i hak er planen, at vi skal bidrage med Stefan Schumacher og syv danske ryttere i en trup, som ifølge reglerne skal være på minimum 16 i alt. For nuværende har vi kun kontrakt med Jimmi Sørensen, så vi skal ud og hente nye danske ryttere ind på holdet. Det kunne sagtens være et eller flere navne, som ikke får forlænget deres kontrakt med Bjarne Riis og Team Saxo-Tinkoff for næste år, afslører Hembo.

Identiteten på den udenlandske bejler, der har henvendt sig til Hembo via holdets tyske kaptajn og præstationsbærer Stefan Schumacher, kendes endnu ikke. Men det er planen, at holdet fremdeles skal hedde Christina Watches og så vil de kommende uger afklare, hvorvidt teleselskabet Onfone fortsat vil spytte i sponsorkassen.

Sæsonen 2013 har været en blandet fornøjelse for Kyllingen og Christina Watches-Onfone, som meget skuffende ikke formåede at kvalificere sig til etapeløbet Post Danmark Rundt.

Netop den største cykelbegivenhed på dansk grund, vil stadig være et ufravigeligt fikspunkt, understreger Hembo:

- Vi håber at kunne køre Post Cup og de danske UCI-løb, men det kræver en dispensation, fordi vi ikke har dansk licens, i tilfælde af at fusionen falder på plads.

Hvorvidt en sådan dispensation vil blive givet, kan Lars Bonde, der er sportschef i Danmarks Cykle Union, ikke svare på.

- Det er en helt ny situation, vi ikke har stået i før, og som bestyrelsen i givet fald skal ind over, erkender Lars Bonde.

Med status som Pro Continental-hold kan Kyllingen og kompagni håbe på en invitation til Post Danmark Rundt. Men det ville formentlig kræve en opblødning i forholdet til løbsdirektør Jesper Worre, der enerådigt står for sammensætningen af feltet.