Christopher Juul-Jensen ses her under sidste års Giro d'Italia. I år kan han få debut i Tour de France.
Christopher Juul-Jensen ses her under sidste års Giro d'Italia. I år kan han få debut i Tour de France. Foto: DANIEL DAL ZENNARO

Det australske cykelhold Team Orica-GreenEdge har udtaget Christopher Juul-Jensen til verdens største cykelløb, Tour de France, til sommer.

»Det er meget spændende. Vi var samlet i fire dage i begyndelsen af december, hvor jeg fik et meget kraftigt praj om, at min sæson bevæger sig i retning af Tour de France«, siger Christopher Juul-Jensen til DR Sportens hjemmeside.

Christopher Juul-Jensen fik beskeden på et møde med ledelsen af Team Orica-GreenEdge, der i sommer tegnede en to-årig kontrakt med Christopher Juul-Jensen, som sidste år kørte for Team Tinkoff-Saxo - det nuværende Team Tinkoff.

Han deltog i den forbindelse i sidste års Giro d'Italia, som hans daværende holdkaptajn, Alberto Contador, vandt.

»Det har været altafgørende at være med på Albertos Giro-hold i 2015. Det var dér, hvor jeg for alvor trådte ind på den internationale cykelscene - også for de andre hold, der pludselig blev opmærksomme på, at jeg også kan spille en rolle på et Tour de France-hold,« siiger Christopher Juul-Jensen.

Skader eller uheld kan dog forhindre debuten i Tour de France.

jg

Den 26-årige Christopher Juul-Jensen blev sidste år dansk mester i enkeltstart, og han vandt også etapeløbet Danmark Rundt..

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.