Lyt til artiklen
Alle ved, at Chris Froome er en cykelrytter ud over det sædvanlige. Det er man nødt til at være, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at vinde Tour de France for andet år i træk. Men de mange kilometers træning og det hårde diæter kommer tydeligt til udtryk på den måde kroppen udvikler sig på. Og så er det en smagssag om det supertrimmede korpus er en smukt bevis på, hvad man får ud af et liv i benhård askese - eller bare det klamme produkt af et ekstremt træningsregime.

Meningerne er i hvert fald delte på Twitter og Instagram. Froomes forlovede Michelle Cound lagde et billede ud af stjernerytterens ben på sin profil på Instagram, og siden lånte Team Sky billedet og lagde ud på holdets Twitter-profil.

- Spiller Kinect Sports Rivals. Lettere intimideret af min modstander, skrev Cound, da hun lagde et sort-hvidt billede ud af et særdeles afpillet og muskuløst understel, hvor blodårerne tydeligt stikker ud hele vejen op og ned af benet.

Og Team Sky fulgte begejstret op på Twitter:

- Vores mand @chrisfroome ser fuldstændig trimmet ud forud for LBL (Liege-Bastogne-Liege, red.) på søndag.Er du på mobilen, så se billedet her.

Og herfra væltede det ind med kommentarer fra folk, der enten var imponerede eller frastødt af de afpillede ben.

- Det ser så mærkeligt ud.

      

- Uhyggeligt.

  

- Hvad helvede?!

  

- Hvor ser han syg ud!

  

Og det var endda nogle af de pænere kommentarer. Nærmest uundgåeligt gav billedet også næring til debatten om, hvorvidt Froome er en ren rytter eller ej.

- Jeg håber, at Team Sky ikke bruger det, ellers er det intet håb for sporten. Jeg er sikkert på, at vi finder ud af det på et tidspunkt, skrev Peter Kingston og fortsatte:

   

- Jeg tror, at de er for så vidt, at de ikke bryder nogle regler. Det kan være, at de bruger sportsvidenskab til at skubbe til grænserne.

        

Og så naturligvis forsvaret for Froome:

- Jeg ved ikke, hvordan man kan blive ved med at arbejde så hårdt og holde hovedet koldt. Hvis det var mig, ville jeg sige til alle dem med 'epo-kommentarer', at de skulle skride.