Han skal nok selv sige stop – men tiden er ikke kommet til det.

Kasper Schmeichel har prøvet en del i sin klubkarriere. Han har vundet et sensationelt engelsk mesterskab samt FA Cuppen med Leicester. Ført samme klub langt ind i Champions League.

Men for ham hænger de største fodboldoplevelser sammen med det danske landshold, som er en hjertesag for den 36-årige målmand.

»Det er svært for folk at forstå, hvad det betyder for mig. Jeg bliver helt emotionel, når jeg snakker om det. Det er der, jeg føler mig allermest hjemme – når jeg står i Parken med en landsholdstrøje på,« fortæller Kasper Schmeichel fra landsholdslejren i Helsingør – et par timer inden, at turen går til Finland.

»Det er noget, jeg tænker utroligt meget over – at være Danmarks landsholdsmålmand. Det er den største ære, jeg har haft i min fodboldkarriere. Det er noget, jeg vil værne om og vil kæmpe for til sidste åndedræt.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Der har op til denne landsholdssamling for første gang i næsten 10 år været debat om, hvorvidt Kasper Schmeichel burde starte inde for Danmarks landshold.

Han har ikke spillet siden sidste sæson, da han har været på jagt efter en ny klub – og imens har Frederik Rønnow imponeret for Union Berlin.

Men det er ikke en debat, der er kommet under huden på Kasper Schmeichel.

»Som jeg siger – det er en position, jeg aldrig tager for givet, og der vil altid være en debat. Og det skal der også være. Men jeg har heldigvis den valgmulighed at lade være med at læse, hvad der bliver skrevet.«

»Den dag, jeg kommer til træning og ikke føler, at jeg er den bedste, så tænker jeg 'ok, så er det ved at være slut'. Jeg har nok selvindsigt til at se, hvis det en dag ikke længere fungerer. Men det er ikke endnu,« understreger den nybagte Anderlecht-spiller.

Danmark og Kasper Schmeichel møder søndag aften klokken 18.00 Finland i den vigtige EM-kvalifikationskamp i Helsinki.