Bjarne Riis får tilsyneladende konkurrence i at blive team manager på det nye cykelhold fra Bahrain.
Bjarne Riis får tilsyneladende konkurrence i at blive team manager på det nye cykelhold fra Bahrain.

Bjarne Riis ser ud til at få konkurrence om at blive team manager på det kommende cykelhold fra Bahrain, for to andre kandidater er også i spil til posten. Det skriver Cyclingnews.

Torsdag klokken 12.30 fremlægger Bjarne Riis og Lars Seier Christensen et nyt projekt, der helt sikkert kommer til at handle om cykling. Så meget ved vi med sikkerhed, for det har Lars Seier Christensen, den tidligere direktør i Saxo Bank, gentaget for to dage siden.

Mandag kunne BT fortælle, at Bjarne Riis har holdt minimum et møde med den stenrige prins og sheik fra Bahrain, som for nylig annoncerede et nyt cykelhold på World Tour-niveauet, og Ekstra Bladet fulgte trop onsdag morgen med historien om, at Bjarne Riis ER involveret i projektet. Sagt på en anden måde: At Bjarne Riis vender tilbage til cykelsportens førsteklasse i 2017.

nasseriis1

Den seneste udvikling i sagen er, at Cyclingnews melder, at to nuværende team managers i World Tour-verdenen også er med i kapløbet om at blive ansvarlig for det bahrainske projekt.

BT har sendt en række Riis-relaterede spørgsmål afsted til Nasser bin Hamad Al Khalifa, som via sin personlige assistent høfligt, men også undvigende og defensivt, undlader at svare på, om Bjarne Riis skal være holdets nye team manager.

Kulturminister trækker i land: Riis er ikke en nar

»Vi gør venligst opmærksom på, at vi vil offentliggøre alle detaljerne inklusiv svarene på Deres spørgsmål, når vi engang har alle detaljerne på plads i forbindelse med det adspurgte projekt. Vi vender tilbage til Dem snart i forhold til dette,« skriver Tawfiq Salehi, der er prinsens presseansvarlige, til BT.

En af de ryttere, som rygtes kraftigt til det nye hold, er Jakob Fuglsangs holdkammerat Vincenzo Nibali, der sidste år besøgte kronprinsen i Bahrain.

Nibalis agent, Alex Carera, oplyser til Cyclingnews, at han er blevet kontaktet med henblik på at indgå en aftale med holdet fra Bahrain. I den forbindelse fik Carera oplyst, at der endnu ikke er udnævnt en ny team manager, men at tre unavngivne personer er på tale.

bt

Længe har mange ting talt for, at Bjarne Riis gør comeback til cykelverdenen, efter at han blev fyret på Tinkoff-holdet sidste år. Han har ifølge BTs oplysninger været i dialog med flere danske ryttere og hørt til deres fremtidsplaner, og grundlæggeren af den italienske kaffegigant Segafredo har sagt, at Bjarne Riis henvendte sig for at lave et 'unikt cykelhold'.

Spørgsmålet synes at være, hvordan Bjarne Riis gør comeback. Måske torsdagens pressemøde giver et svar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.