Mads Pedersen var feltets hurtigste rytter, da 2. etape af Paris-Nice blev kørt mandag.

Efter at være blevet nummer tre i spurten på søndagens indledende etape tog danskeren revanche ved at vinde 2. etape.

Den blev ligeledes afgjort i en massespurt, og her var der altså ingen, der kunne matche danskerens fart. Olav Kooij fra Jumbo-Visma var tættest på, mens Pedersens landsmand Magnus Cort blev nummer tre.

Med etapesejren fik Mads Pedersen også ti bonussekunder, og det sender ham til tops i det samlede klassement. Den danske eksverdensmester skal derfor køre i gult på tirsdagens holdtidskørsel.

Her kommer danske Jonas Gregaard til at køre i prikker. Danskeren var nemlig ligesom søndag i udbrud på mandagens etape.

Denne gang dog som ene mand. Der var simpelthen ikke andre, der ville ud foran. Vurderingen var nok, at sprinterholdene var for opsatte på, at det skulle ende i en i massespurt.

Gregaard nærede formentlig heller intet håb om at vinde etapen. Han var på jagt efter bjergpoint, og dem tog han seks af, så Uno-X-rytteren nu fører den konkurrence.

Gregaard blev opslugt med lidt over 50 kilometer igen, og så begyndte placeringskampen sprinterholdene imellem så småt.

UAE og Jumbo-Visma var også til stede forrest i feltet for at holde deres kaptajner, Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard, langt fremme.

Med over 60 kilometer i timen susede feltet ind mod målbyen Fontainebleau. Inden da skulle der dog lige køres en bonusspurt.

Den vandt Tadej Pogacar uden at blive udfordret af Jonas Vingegaard, der havde sendt holdkammeraten Nathan van Hooydonck efter sloveneren.

Pogacar tog seks bonussekunder, så han nu er 12 sekunder foran Vingegaard i klassementet.

Med bonusspurten overstået var sprinterholdene tilbage i fokus. Mads Pedersens Trek-hold er ikke kendt for sit spurttog, men danskeren blev alligevel leveret noget nær perfekt på opløbsstrækningen, som begyndte efter en rundkørsel.

Det var ikke Pedersen, der åbnede spurten, men da danskeren trådte an, var han altså ikke til at slå.

Tirsdag har Jonas Vingegaard en oplagt mulighed for at indhente noget af det tabte i forhold til Tadej Pogacar. Her skal der nemlig køres holdtidskørsel.

Paris-Nice afvikles over otte etaper og slutter søndag.

/ritzau/