I den tid hvor Jens Voigt kørte for Bjarne Riis, var den karismatiske rytter mange danskeres yndlingstysker. Med sin angrebsiver og sine sjove kommentarer før og efter etaperne kørte han sig ind i hjerterne på de fleste i dag. For to år siden stoppede han karrieren med at slå den daværende timeverdensrekord, men 'Der Jensie' har ikke lagt cyklen fra sig af den grund.

Han er begyndt 2017 med at give sig selv en udfordring: Kør en tur med så mange højdemeter som Mount Everest er højt, det vil sige 8.848 højdemeter, og gør det vel at mærke i din egen baghave. Til sammenligning er der omkring 5000 højdemeter på en hård bjergetape i Tour de France.

Voigt bor i Berlin, og her ligger det menneskeskabte 'bjerg' Teufelsberg (Djævlebjerget, red.), der er funderet på murbrokkerne fra 2. Verdenskrigs ødelæggelser af den tyske hovedstad. Teufelsberg er kun 90 meter højt, så det betyder at Voigt skulle ud på knap 100 runder op og ned af Berliner-vartegnet - alt sammen til for at samle ind til den australske Tour de Cure-organisation, som bekæmper kræftsygdommen. Formummet bag et stort fuldskæg og med et bredt smil på læben kastede Voigt sig ud på den lange tur på bjerget, der under Den Kolde Krig var hjem for en amerikansk lyttepost.

Undervejs var det så koldt, at Voigt endda fik frost i det han selv betegnede som sit 'hipster-skæg'.

Andre læser også