Jakob Fuglsang fik en meget uheldig start på sæsonen, da han styrtede på første etape i  årets første løb, som er Paris-Nice. Danskeren tabte et minut og 38 sekunder til vinderen, franskmanden Arnaud Demare (Francaise des Jeux.).

Styrtet fandt sted 2,6 kilometer før mål, og da der var tale om kuperet terræn, gælder den regel ikke, som annullerer styrt inden for de sidste tre kilometer. Den gælder kun på flade afslutninger.

»Der var et styrt foran mig, som jeg lige nøjagtig undgik. Men så var der én, der kørte ind i mig bagfra, så jeg styrtede,« siger Jakob Fuglsang ifølge hjemmesiden for hans hold, Team Astana.

»Heldigvis skete der ikke nogen alvorlig skade på mig, men det er naturligvis aldrig rart at styrte. Nu må jeg prøve at komme mig, og så må vi se, hvad jeg kan gøre på de næste etaper,« sagde den 32-årige danske cykelstjerne.

Også Team Astanas sportsdirektør, Dmitry Fofonov, ærgrede sig over styrtet, som betyder, at Jakob Fuglsang er nede på en 80. plads i den samlede stilling.

»Det var meget kaotisk i dag med nogle farlige veje og regn og kulde. Vi arbejdede godt igennem hele etapen, men vi var uheldige med styrtet til Jakob Fuglsang. Der var ikke nogen tre kilometer-regel i dag, så han taber tid i den samlede stilling,« sagde Dmitry Fofonov.

»Heldigvis sad Luis Leon Sanchez og Michael Valgren med hos favoritterne. Vi må tage løbet dag for dag og se, hvad det rækker til.«

 

Andre læser også