Tobias Lund Andresen styrtede på opløbsstrækningen, da Jonathan Milan vandt 11. etape i Giro d'Italia.

Jonathan Milan fortsætter med at imponere i spurterne i Giro d'Italia.

Den italienske Trek-rytter, der er indehaver af pointtrøjen, snuppede onsdag sin anden sejr i årets udgave af den italienske grand tour.

I en regulær massespurt oversprintede han Tim Merlier (Quick-Step), som ellers blev afleveret formidabelt af holdkammeraterne. Merlier mistede senere sin andenplads, da løbsledelsen deklasserede ham.

Belgieren havde skiftet bane i spurten, og det må man ikke. Derfor overtog Kaden Groves (Alpecin) andenpladsen, mens Giovanni Lonardi (Polti) blev rykket op som treer.

Værre gik det for danske Tobias Lund Andresen og hans kaptajn, supersprinteren Fabio Jakobsen. De styrtede begge på opløbsstrækningen, efter at en rytter foran dem røg i asfalten. De var hurtigt på benene igen.

Etapen forløb ganske forudsigeligt.

En gruppe bestående af Visma-rytterne Tim van Dijke og Edoardo Affini samt Cofidis-rytteren Thomas Champion drog tidligt på togt.

Dagen igennem blev de holdt i snor, og med 35 kilometer til mål blev de spist op af feltet, der kom buldrende i sprinternes tjeneste.

Derefter begyndte positionskampen, og det skete i et rasende tempo, fordi rytterne var begunstigede af medvind.

Undervejs kunne de nyde synet af et lyserødt tog, der på jernbanen ved siden af vejen fulgte feltet. Med om bord på toget var Giro-trofæet, som ingen af de tunge sprintere kan sætte næsen op efter.

Det kan til gengæld Tadej Pogacar, og han blev hele vejen vartet op af blandt andre Mikkel Bjerg forrest i feltet.

Da der var tre kilometer til mål, kunne sloveneren ikke længere miste tid, men selv om han ikke behøvede, blev han hængende fremme længe.

Til sidst forsvandt han dog, og så endte det i en intens massespurt.

/ritzau/