Filippo Ganna vandt en kort enkeltstart i BinckBank Tour, som stadig føres af belgiske Tim Wellens.

23-årige Filippo Ganna vandt lørdag for tredje gang som professionel cykelrytter.

Ineos-italieneren, der også er national mester i disciplinen, tilbagelagde 6. etapes 8,4 kilometer korte enkeltstart på 9 minutter og 16 sekunder.

Det var fem sekunder hurtigere end landsmanden Edoardo Affini (Mitchelton-Scott), som blev toer, mens Jos van Emden (Jumbo-Visma) tog etapens tredjeplads.

Treks Mads Pedersen og Sunwebs Søren Kragh Andersen blev henholdsvis nummer syv og otte på etapen.

Sidstnævnte kunne glæde sig over, at han samtidig rykkede tre pladser op i klassementet til en syvendeplads. Dimension Datas Michael Valgren røg til gengæld ned på niendepladsen.

Førertrøjen sidder fortsat på belgiske Tim Wellens. Lotto Soudal-rytteren overtog torsdag den samlede føring, da han samtidig vandt 4. etape.

Han ligner et godt bud på en vinder, når løbet søndag slutter med en 178,1 kilometer lang etape fra Sint-Pieters-Leeuw til Geraardsbergen.

Danskeren Mads Pedersen kørte som lyn og torden på den første del af enkeltstarten ved at sætte bedste mellemtid, men gik ned mod slutningen og rutsjede ned ad resultatlisten.

I tiden 9 minutter og 32 sekunder sluttede han dog fem sekunder bedre end landsmanden Casper Pedersen (Sunweb).

De største forhåbninger om en dansk topplacering lå dernæst på skuldrene af løbets anden Sunweb-dansker, Søren Kragh-Andersen.

Han truede ikke i kampen om etapesejren, da han ligesom Mads Pedersen var 16 sekunder langsommere end Ganna, men præstationen rakte altså til en plads i top-10 og et spring i den samlede stilling.