Dario Cataldo vandt sin første etapesejr i Giroen i karrieren, mens Primoz Roglic tabte tid på 15. etape.

Den italienske cykelrytter Dario Cataldo fra Astana kunne lørdag fejre en af karrierens største triumfer, da han vandt 15. etape i Giro d'Italia.

Det skete efter et langt udbrud på det meste af etapen sammen med landsmanden Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec), der blev besejret i spurten på målstregen.

De to så længe ud til at skulle dyste om sejren, men Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) skabte spænding i slutfasen af løbet og var blot 11 sekunder efter med en lille gruppe, der jagtede.

Nibali satte et angreb ind på den sidste stigning, og han endte med at komme i mål sammen med blandt andre Movistars Richard Carapaz i førertrøjen.

Her var også Simon Yates (Mitchelton-Scott) og Hugh Carthy (Education First) med, og de fire ryttere var 40 sekunder før Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Carapaz fører stadig og har 47 sekunder ned til Roglic, mens Nibali er yderligere et minut efter på tredjepladsen.

Dario Cataldo og Mattia Cattaneo angreb tidligt på etapen, der bød på 232 kilometer fra Ivrea til Como og næsten 3300 højdemeter.

Med 26 kilometer til målstregen havde udbryderne stadig omkring fire minutter, og feltet med favoritterne havde ikke hentet ind på nedkørslen fra bjerget Colma di Sormano.

Nede i feltet fik Jumbo-Visma-stjernen Primoz Roglic problemer og blev sat på en holdkammerats cykel med 20 sekunder op til de øvrige favoritter med 20 kilometer igen.

De to italienere i front lignede sikre duellanter om etapesejren efter over 200 kilometer i udbrud, mens de kørte frem mod Civiglio-stigningen, der var en stejl omgang.

De kørte ind på den med tre et halvt minut til feltet, mens Roglic var tilbage i feltet, men på en andens cykel, inden det gik opad igen.

Simon Yates angreb nede i feltet, og så var det Nibali, der stak afsted. Carapaz fulgte med, mens Roglic sad længere tilbage.

Yates blev hentet, og Nibali forcerede igen og nåede toppen med under et minut til udbryderne sammen med Carapaz og Hugh Carthy.

Roglic havde store problemer og hamrede ind i autoværnet på vej ned fra stigningen, og Nibali forcerede kraftigt i jagten på Cataldo og Cattaneo.

Carapaz, Carthy og Yates kom tilbage til Nibali, og de kørte dermed alle mod Roglic, der endte med at tabe tid.

/ritzau/