Egan Bernals mandag mindede mest af alt om et mareridt.

Den tidligere Tour-vinder smadrede nemlig sammen med en bus klokken 10.05 lokal tid i Colombia, og nu har Ineos Grenadiers-stjernen været en tur på operationsbordet.

Det melder Clínica Unisabana, hvor Bernal blev opereret, på Twitter.

Ifølge meldingerne er indgrebet gået, som det skulle.

»Vi har med det samme igangsat hans genoptræningsproces, så vi kan opnå de bedst mulige resultater med vores patient,« lyder det fra klinikken.

Den 25-årige cykelrytter pådrog sig flere frakturer på lårbensknoglen og et såkaldt thoraxtraume, da han slog din brystkasse voldsomt i forbindelse med styrtet, hvor han kolliderede med den parkerede bus.

Ulykken skete tæt på den tidligere Tour de France-vinders hjemby, Zipaquira, i Colombia. Han blev efterfølgende kørt på det nærmeste hospital og var ved bevidsthed ved ankomsten.

Da lød meldingerne, at hans tilstand var stabil.

Det voldsomme uheld skete under en træningstur, hvor Bernal var ude at cykle med holdkammeraterne Richard Carapaz, Andrey Amador, Omar Fraile, Brandon Rivera og Carlos Rodriguez.

Oprindeligt var det meningen, at Egan Bernal skulle igangsætte sin sæson ved det franske løb Tour de Provence 10.–13. februar.

Styrtet sætter dog et spørgsmålstegn ved klatrerens sæson. Han havde ellers valgt at satse alt på at præstere ved Tour de France. Et løb, han vandt i 2019.

Andre læser også