Lyt til artiklen

Slået. Igen, igen.

Det er den 'barske' virkelighed for Jakob Fuglsang og Mads Pedersen, som begge må se sig slået af Julian Alaphilippe i kåringen af årets cykelrytter, den prestigefyldte Vélo d'Or.

Begge danskere var en del af de nominerede til prisen, som endte med at gå til den 27-årige franskmand fra Deceuninck-Quick Step.

Alaphilippe har blandt andet udmærket sig ved at køre 14 dage i den gule trøje ved årets Tour de France, og han har vundet hele 12 sejre i sæsonen. Mange af dem for næsen af danske Jakob Fuglsang, som han udviklede en form for rivalitet med først på året.

Julian Alaphilippe og Egan Bernal under årets Tour de France.
Julian Alaphilippe og Egan Bernal under årets Tour de France. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO
Vis mere

I forået dystede de to nemlig om sejren i flere klassikerne. Alaphilippe vandt eksempelvis Flèche Wallone og Strade Bianche foran Jakob Fuglsang, der formåede at tage revanche og vinde Liège-Bastogne-Liège.

I 2019 vandt den franske stjerne også Milano-Sanremo, to Tour de France-etaper, en etape til Critérium du Dauphiné og en til Tirreno-Adriatico.

Jakob Fuglsang, som blandt andet vandt Critérium du Dauphiné, Liège-Bastogne-Liège og en etape i Vuelta a España har ifølge ham selv haft karrierens bedste sæson.

Han endte på sjettepladsen efter navne som Egan Bernal, Primoz Roglic, Mathieu van der Poel og den eneste nominerede kvinde, Annemiek van Vleuten.

Karrierens bedste sæson var ikke nok til at føre Fuglsang til tops i Vélo d'Or-nomineringen.
Karrierens bedste sæson var ikke nok til at føre Fuglsang til tops i Vélo d'Or-nomineringen. Foto: ANDER GILLENEA
Vis mere

Den blot 23-årige Mads Pedersen var selvsagt nomineret til den fornemme cykelpris grundet hans nylige VM-titel, selvom han efter eget udsagn havde haft en skidt sæson indtil da.

Vélo d'Or uddeles af Vélo Magazine årligt og bygger på stemmer fra journaister verden over.

I 2018 var Michael Valgren i spil til titlen, som i sidste ende blev vundet af Alejandro Valverde.

Prisen har eksisteret siden 1992.