Mathieu van der Poel vandt 7. etape af Tirreno-Adriatico, da han var stærkest på den afsluttende stigning.

Den hollandske cykelrytter Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) sikrede sig søndag sejren på 7. etape af Tirreno-Adriatico.

Det skete, da han satte konkurrenterne på den korte, hårde stigning, som etapen sluttede på. Dermed kunne den hollandske mester strække armene i vejret foran Ruben Guerreiro og Matteo Fabro.

Van der Poels sejr kom i hus efter en 181 kilometer lang etape, der store dele af dagen bød på små, stejle bakker.

Det italienske etapeløb køres på højeste niveau, World Touren. Det afvikles normalt i marts, men er i år blevet udskudt på grund af coronapandemien.

Det ligger i år umiddelbart inden den italienske grand tour, Giro d'Italia, der ligeledes er blevet udskudt. Derfor bruger mange af rytterne løbet som forberedelse til Giroen, der begynder 3. oktober.

Blandt dem er danske Jakob Fuglsang (Astana), der dog ikke ligger til øverst i klassementet i Tirreno-Adriatico. Han indtager i stedet en 16.-plads forud for mandagens 8. og sidste etape, der er en enkeltstart.

Løbet føres af Simon Yates (Mitchelton-Scott), der har 16 sekunder ned til den tidligere Tour de France-vinder Geraint Thomas (Ineos).