En anholdelse og en brækket arm.

Den sydafrikanske cykelrytter Nic Dlamini fra World Tour-holdet NTT havde ikke ligefrem den bedste træningstur i Table Mountain National Park i Sydafrika.

En privat optagelse på sociale medier viste således selve anholdelsen af den professionelle cykelrytter, mens flere Twitter-brugere beskrev, hvordan rytteren i forbindelse med episoden brækkede armen. Det er fredag eftermiddag blevet bekræftet af cykelholdet NTT.

»NTT Pro Cycling vil gerne gøre det klart, at vi fuldt ud fordømmer vold i enhver form og er alle meget bekymrede over at se vores holdkammerat blive behandlet på denne måde,« lyder det blandt andet i en pressemeddelelse.

Hændelsen er også blevet bekræftet af nationalparken selv.

»Cyklisten, hvis navn ikke kan nævnes, har brækket armen, da han modsatte sig anholdelse,« lyder det i en officiel udtalelse fra Table Mountain National Park.

Her bliver det også forklaret, at anholdelsen skyldes, at Nic Dlamini var kørt ind i en sektion af parken, der krævede en såkaldt 'Conversation fee'. Han havde nemlig ikke de rette papirer til at opholde sig i området, og da han ikke kunne fremvise det, eskalerede situationen, lyder det ifølge nationalparken.

»Det fik den mistænkte til at skade sig selv under bataljen,« oplyser de i udtalelsen.

NTT-bossen Douglas Ryder siger i pressemeddelelsen, at han fik kvalme, da han så den video, der florerede.

»Jeg var både ødelagt og forfærdet over at se videoen af ​​Nicholas på sociale medier. At se en ung mand, som jeg kender så godt, i så unødvendig nød gav mig kvalme, hvis jeg skal være ærlig. Den måde, han blev behandlet på, er simpelthen ikke acceptabel,« udtaler han.

Cykelholdet oplyser også, at de forventer, at episoden vil få konsekvenser for de involverede betjente, ligesom de også forlanger en offentlig undskyldning til deres rytter og dem, der var vidne til hændelsen.

Nic Dlamini har endnu ikke selv udtalt sig om episoden.

Den 24-årige cykelrytter har siden 2017 været tilknyttet det sydafrikanske hold. Han fik sin Grand Tour-debut, da han i år kørte Vuelta a España.