Florian Senechal (Quick-Step) vandt 13. etape af Vuelta a Espana, men det var egentlig ikke holdets plan.

Det skulle have været en massespurt, hvor Quick-Step ville køre for sprinterstjernen Fabio Jakobsen.

Men det endte med at blive hjælperytteren og holdkammeraten Florian Senechal, som vandt fredagens 13. etape i Vuelta a Espana.

Forklaringen var den simple, at Fabio Jakobsen med lidt under to kilometer faldt tilbage og væk fra sit eget sprintertog.

I det sprintertog var planen, at det skulle ende med, at Florian Senechal skulle være leadoutman for Fabio Jakobsen.

Det så også ud til at lykkes og tilmed i overlegen stil med fem kilometer til mål, hvor Quick-Step havde hele fem ryttere foran Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen kiggede ned og holdt op med at træde med cirka 1,7 kilometer tilbage og sagde nogle ord over holdets radio. Det kunne ligne en punktering hos Fabio Jakobsen, men det var det ikke.

Hollænderen forklarede efterfølgende, at han ikke kunne følge med, og at han ikke havde benene til en spurt. Over radioen bad han holdkammeraterne om at køre for Florian Senechal.

Det blev videreformidlet til de forreste ryttere fra Quick-Step, som i stedet sadlede om og kørte for netop Senechal.

I selve spurten var Matteo Trentin (UAE) tæt på at indhente Florian Senechal, men det lykkedes ikke.

Trentin sad på hjul af Quick-Steps sprintertog og var perfekt placeret, men han manglede de sidste kræfter på de sidste 100 meter.

Fabio Jakobsen forklarede også selv nærmere om den hektiske ændring på etapens sidste kilometer.

- Jeg kunne ikke holde hjul. Trentin kom ind imellem. Jeg forsøgte at lukke hullet, men jeg kunne ikke nå Florians hjul. Da det begyndte at gå lidt op ad, fornemmede jeg straks, at jeg ikke havde benene til at køre en god spurt.

- Så jeg sagde i radioen: Florian, du tager spurten. Og så faldt jeg tilbage. Jeg kunne bare ikke følge med deres fart, siger Fabio Jakobsen til TV2 Sport.

Norske Odd Christian Eiking (Intermarche) fører fortsat i den samlede stilling.

/ritzau/