Claus Hembo arbejder på højtryk på at få tilknyttet Chris Horner.
Claus Hembo arbejder på højtryk på at få tilknyttet Chris Horner. Foto: JAIME REINA

Claus Hembo bruger al sin tid på at finde penge til at skrive kontrakt med stjernen Chris Horner

Det var ikke en dårlig joke, da BT i går kunne fortælle, at den regerende Vuelta a España-vinder, Chris Horner, har henvendt sig til det danske kontinentalhold Christina Watches.

Den 42-årige amerikaner er i kontrakt-panik, og derfor er det pludselig blevet en mulighed for Christina Watches og direktør Claus Hembo og få et drys stjernestøv på holdet.

Derfor har Hembo smidt alt, hvad han har i hænderne for at få Horners underskrift på en kontrakt.

- Jeg har dårligt nok sovet i nat, for jeg har været på arbejde. Det er en utroligt spændende henvendelse, som vi har taget dybt seriøst, fortæller Claus Hembo.

Indtil det i går blev offentligt, at der er kontakt mellem de to parter, virkede det næsten useriøst at se et samarbejde mellem Horner og Hembo. Christina Watches kører på et langt lavere niveau både sportsligt og økonomisk. Alene det økonomiske så umiddelbart urealistisk ud.

Men det er slet ikke så urealistisk endda. Horners lønkrav er ikke så højt, som man skulle tro, fortæller Hembo uden at ville sætte et beløb på.

- Det vil være unfair over for ham og fortælle hvad hans lønkrav er. Men jeg vil godt sige, at da vi sad ved køkkenbordet i morges, manglede vi 1,5 millioner kroner. Det er ikke et udtryk for, hvor meget han skal have i løn, for vi har selvfølgelig lidt penge på kistebunden i forvejen, hvis der skulle opstå en mulighed, som den vi har nu.

Chris Horner afviste tidligere på sæsonen et udspil fra det nye Trek-hold, men beløbet var ifølge Hembo langt mindre end de 7,5 millioner kroner, der har figureret i pressen.

CYCLING-SPAIN/

Nu har alle de store hold forlængst sammensat deres trup til 2014-sæsonen, og derfor er Horner havnet i dødvande.

- Jeg tror, at Chris Horner har overspillet sine kort. Han er gået ud med for høj en udgangshyre, hvor de store hold har tænkt, at det har vi ikke råd til, og han er for gammel.

Claus Hembo arbejder på at skaffe sponsorere, som vil være med til at financiere Chris Horners løn.

Lørdag fik han en del af de 1,5 millioner kroner fra Christina Watches Jewelry.

Og så er der det sportslige. På Christina Watches vil Chris Horner køre Post Danmark Rundt i stedet for Vuelta a España.

Helt ærligt Hembo, hvad kan Christina Watches egentlig tilbude Chris Horner?

- Set i relation til det, han kommer fra, så kan vi ikke tilbyde ret meget. Men set i relation til respekt, stjernestatus, og hvilken rolle han vil få på vores hold, så vil vi kunne tilbyde ham rigtig meget. Det, vi kommer med, er en stor beundring for det, han har gjort. På mange andre store hold, vil han være en respekteret rytter, men hos os vil han være helt ekseptionel rytter. Det vil være en uhørt gigantisk signing for et hold som os.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.