Foto: Asger Ladefoged
Tyler Hamilton var årsagen til, at Bjarne Riis knækkede sammen under Vuelta a Espana i 2012.

- Det gør mig enormt ked af det at høre. Men sandheden er hård nogle gange, og jeg var nødt til at fortælle det.

Sådan siger Tyler Hamilton til DR, efter han har fået at vide, hvad Bjarne Riis har sagt og gjort i dokumentaren "Riis - forfra", som blev vist torsdag aften. Blandt andet at Riis brød grædende sammen under Vuelta a Espana i 2012, som man kunne se i dokumentaren.

Tyler Hamilton spiller en afgørende rolle det pres, som Bjarne Riis blev sat under forrige efterår. Hamilton udgav bogen "The Secret Race", hvor han fortalte hele sin dopinghistorie. Her fremgår det, at Bjarne Riis var manden, der introducerede Hamilton for dopinglægen Eufemiano Fuentes.

Læs også: Formand: God dokumentar, Bjarne... men vi savner stadig svar

Hamilton har hele tiden fortalt, at han godt kan lide Bjarne Riis, og at han ville ønske, at Riis ikke var en del af dopinghistorien. Men det er han, og derfor nævner Hamilton ham.

- Jeg elsker den mand, han er en fantastisk person. Gode folk bliver fanget i skøre ting. Han er en af de mange, der i cykelsporten blev fanget. Han opfandt jo ikke doping. Han var en af dem, der blev fanget i det, da han selv kørte på cykel, siger Hamilton til DR.

Tyler Hamilton besøgte Danmark forrige november, hvor han overfor BT uddybede hele sin historie med Bjarne Riis, som involverede et organiseret dopingprogram. Her fortalte han, hvordan han havde fået det bedre, efter han endelig fortalte sandheden. Han vil ønske, at Bjarne Riis gør det samme.

- Han er nødt til at tale. Fordi hemmeligheder vil æde dig op indefra, siger han torsdag aften til DR.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.