Mads Pedersen har gjort det igen!

Danskeren vinder World Tour-løbet Bemer Cyclassics i Hamborg dagen efter sin triumf i PostNord Danmark Rundt.

Lørdag smadrede han alle på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt og vandt løbet samlet, og søndag har Mads Pedersen så vundet endagsløbet i den tyske storby.

Her stak han af fra feltet på de sidste par hundrede meter og sejrede, mens sprinterne kom blæsende bagfra.

Det var Mads Pedersens anden løbssejr på bare to dage, efter han sikrede sig den samlede sejr i PostNord Danmark Rundt.
Det var Mads Pedersens anden løbssejr på bare to dage, efter han sikrede sig den samlede sejr i PostNord Danmark Rundt. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Cykelstjernen fra Tølløse jagtede på den sidste kilometer en gruppe bestående af tre ryttere, før han selv holdt et jagtende felt bag sig på de sidste meter.

Ligesom flere af holdkammeraterne fra Lidt-Trek drog Pedersen videre til Hamborg for at køre det tyske løb, som startede og sluttede i storbyen og var 205,6 kilometer langt.

Hvis den tidligere verdensmester havde tunge stænger, er det ikke underligt. Men han formåede alligevel at holde sig fremme de sidste 30 kilometer, hvor udskilningen for alvor begyndte.

Med lidt over ti kilometer igen rev en gruppe med Boras Nils Politt og UAE Emirates-rytteren Brandon McNulty sig fri.

Kort efter fik de tilslutning af Quick-Steps Yves Lampaert, og selv om hullet var lille, var det nok til at bevare føringen helt til det sidste.

Mads Pedersen indså, at han selv skulle hente frontgruppen, så i ensom majestæt satte han efter.

Siddende spiste han langsomt forspringet og kørte forbi alle tre, før han rejste sig op og trådte de sidste meter til målstregen.

Havde løbet været bare ti meter længere, var han måske blevet hentet. I hvert fald kom Danny van Poppel og Elia Viviani fra henholdsvis Bora og Ineos buldrende forbi ham kort efter.

Sejren kunne der dog ikke røres ved, og dermed vandt Mads Pedersen endagsløbet for første gang i karrieren.