Lyt til artiklen

Bo Hamburger er ikke overrasket over, at han figurerer på det franske senats dopingliste.

Da den tidligere danske cykelrytter Bo Hamburger i 2008 indrømmede brugen af doping i sin karriere slog han fast, at det kun skete i årene 1995 til 1997. Alligevel figurerer han som 'beviseligt dopet' i det franske senats rapport om brugen af epo under Tour de France i 1998 og 1999.

Det skriver flere medier, der onsdag har fulgt offentliggørelsen af rapporten fra det franske senat. Nu svarer Bo Hamburger på, hvordan det er at være på en liste over dopede ryttere i et cykelløb, hvor han gentagne gange har hævdet at have været ren.

Hvad mener du om den her liste, og at du figurerer på den?

- Den der liste har vi hørt om et stykke tid. Den skulle være kommet under Touren. Jeg var i starten af juni til møde med Anti Doping Danmark i to timer. Alle relevante ting har jeg fortalt dem. I lyset af det har jeg ikke så meget mere at sige. Hvis alle de her oplysninger skal bruges til noget konstruktivt fremad, så bliver vi nødt til at efterleve nogle spilleregler. Ellers er det fuldstændig ligegyldigt.

Overrasker det dig, at du står på den her liste?

- Nej, det gør det ikke. Jeg var jo allerede efter Touren i 1998 varetægtsfængslet i 36 timer i Lyon på grund af en undersøgelse. Så det kan ikke ligefrem overraske mig. Det har jo også før været fremme, at jeg er et af de navne, som angiveligt skulle være testet positiv i 1999. Så jeg vil ikke sige, det her ligefrem overrasker mig vanvittig meget.

Du har jo tidligere kategorisk afvist, at du skulle være dopet efter foråret 1997. Baseret på de nye oplysninger har du vel løjet?

- Jeg har valgt at sige de ting, jeg har sagt. Og mange af tingene står jeg ved. Skulle der være noget ud over det, så har jeg fortalt det til Anti Doping Danmark.

De fleste vil sikkert hævde, at din succes i 1998 var på grund af doping. (Sejren i Fleche Wallone og en enkelt dag i Tour de Frances gule førertrøje) Hvad vil du sige til dem?

- Cykelsporten kan ikke andet end stå under for de beskyldninger, at mange af os har brugt doping. Det har vi jo også. Hvad jeg har sagt tidligere, vil jeg stadig godt stå ved.

Nu spørger jeg dig direkte. Var du dopet i 1998?

- Det kan du sagtens spørge om, og så vil jeg sige 'nej, det var jeg ikke' og 'ja, det var jeg'.

Hvad betyder det? Er svaret ja?

- Mit svar er, at jeg ikke føler, du som journalist kan bruge mit svar konstruktivt. Det kan Anti Doping Danmark, og det er dem, jeg har valgt at svare.

Så du kan ikke give et ja eller nej?

- Det kan jeg sagtens, men jeg vil referere til den undersøgelse, der er i gang i Anti Doping Danmark. Når der kommer et resultat af den, kan du læse den som alle andre.