Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Cykelrytteren Biniam Girmay gik fra himmel til helvede på få sekunder.

17. maj vandt han som den første sorte afrikanske rytter nogensinde en etape i Grand Tour-sammenhæng, men da han poppede sin vinderchampagne, fik han proppen smadret direkte i øjet.

Han kæmpede sig tydeligt påvirket gennem sin fejring, men røg siden på hospitalet og kunne ikke stille op til den efterfølgende 11. etape, fordi øjet skulle have ro.

Nu er der imidlertid fremragende nyt i sagen. Den historiske vinder fra Eritrea slipper for mén og kan snart sætte sig i sadlen igen.

Foto: JENNIFER LORENZINI
Vis mere

Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

»Jeg har det bedre, og jeg er glad for, at jeg ikke får nogen mén. Jeg vil gerne takke lægerne og mit hold for støtten.«

»Jeg håber, jeg snart kan køre løb efter noget mere hvile i Asmara,« siger Biniam Girmay på cykelholdet Intermarché-Wanty-Goberts Twitter.

Her fremgår det, at rytteren har været til medicinsk tjek i Belgien, og nu forventes han at være tilbage i træning inden for de næste ti dage.

I Giro d'Italia har man siden ændret på ceremonien på podiet, så man undgår flere uheld – nu er proppen allerede ude af champagnen, når vinderen får den.

Du kan se Binian Girmays uheld i videoen over denne artikel.

Andre læser også