Jakob Fuglsang og resten af Astana-holdet kørte en god holdtidskørsel på tredje etape af Tour de France og fik minimeret tidstabet til konkurrenterne.

»Vi var glade, for at vi kørte et godt holdløb, og jeg kunne se, at nogle af ‘specialisterne’ havde sagt, at vi med Luis (Sanchez, red.) kunne have kørt et minut hurtigere.  Og så havde det jo set rigtig godt ud - det tror jeg så ikke er rigtigt - men det beviser i hvert fald, at vi kørte godt derude,« sagde Fuglsang, da han kom ud af holdbussen efter et bad.

Jakob Fuglsang virkede også ovenpå, da han stod ved holdbussen, og bossen Alexandr Vinokurov kom også hen til danskeren med et stort smil på og gav ham en highfive.

Både Fuglsang selv og resten af holdet har da også grund til at være glade. Holdtidskørslen var frygtet, og flere eksperter havde spået et stort tidstab til de øvrige konkurrenter, men efter tre etaper er han side om side med Richie Porte og har et fire sekunders forspring på Chris Froome.

Konklusionen fra Fuglsang på Touren indtil videre var derfor heller ikke til tage fejl af.

»Det er selvfølgelig rart at være kommet helskindet igennem, og nu kan man sige, at der nærmest status quo for mit vedkommende  i forhold til en som Richie (Porte, red.), så det er næsten en bedre situation, end jeg på forhånd havde turde håbe på. Selvfølgelig er der mange lumske etaper endnu, hvor der kan ske meget, men alt i alt, så synes jeg, at jeg er i en god position, og jeg synes holdet har vist, at det er stærkt. Og at vi er klar,« fortalte 33-årige Jakob Fuglsang.

Astanas danske sportsdirektør, Lars MIchaelsen, var også godt tilfreds efter etapen. Og da han første gang kom hen til holdbussen, råbte han til Astana-danskeren Michael Valgren:

»Det var kraftedme godt kørt, Michael!«, der sendte det store smil tilbage, inden de begyndte at snakke lidt om, hvordan det gik.

Og selvom holdet blot kom ind som nummer 8 - 51 sekunder efter vinderne fra BMC, så føltes det alligevel en smule som en sejr. Det fortæller Lars Michaelsen.

»Det er jo ikke en sejr, men forudsætningerne taget i betragtning, så synes jeg faktisk, at det er at sidestille det med en sejr, fordi det kunne have gået meget værre. Én ting er, at Luis Leon Sanchez er udgået, men i stedet for at give op, så vendte de det jo til noget positivt og kæmpede for det. Det synes jeg er rigtig flot,« fortalte sportsdirektøren til B.T.

Efter etapen var danske Magnus Cort også tilfreds med, hvad holdet præsterede, selvom de - som forventet - endte med, at de tabte tid.

»Når vi nu mangler Luis Leon (Sanhcez, red.), så er det faktisk udmærket. Men det er selvfølgelig aldrig godt at tabe tid. Men vi gav den gas, og det var vores mål.«

»Vi kørte egentlig et rigtig godt holdløb uden nogle større fejl. Vi lagde forsigtigt ud og fik alle mand med langt hen ad ruten, og så bed den selvfølgelig til sidst, fortalte Magnus Cort.

Jakob Fuglsang ligger lige nummer 13 i klassementet og er 51 sekunder efter Greg Van Avermaet, der med BMCs sejr på holdtidskørslen tog den gule trøje.

Det var dog ikke kun Astana-danskerne, der fik en grund til at smile efter etapen. Danske Søren Kragh Andersen fra Team Sunweb kørte en glimrende holdtidskørsel, og det var nok til at sikre ham den hvide ungdomstrøje. Det kan du læse mere om her.

Du kan også genopleve tredje etapes holdtidskørsel i vores LIVE-blog her.