Med et angreb kort før mål sikrede Geraint Thomas sig så stort et forspring, at sprinterne ikke nåede ham.

Den britiske cykelstjerne Geraint Thomas (Ineos) stak afsted kort før mål og vandt 5. etape af Critérium du Dauphiné.

Løbets farligste sprinter, Sonny Colbrelli fra Bahrain-holdet, forsøgte på de allersidste meter at kaste cyklen forbi Geraint Thomas, men han nåede det lige nøjagtig ikke.

Danskerne Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation) og Michael Valgren (EF) spurtede med og kom ind på henholdsvis femte- og sjettepladsen.

Lukas Pöstlberger (Bora) fører fortsat løbet. Aleksej Lutsenko (Astana) er ét sekund efter på andenpladsen. Kasper Asgreen samlede bonussekunder ind på etapen og er nu på tredjepladsen med seks sekunder op til den førende østriger.

Etapens 175 kilometer var blandt andet præget af et udbrud, som netop Kasper Asgreen (Quick-Step) deltog i. Den danske stjerne var på jagt efter den gule førertrøje.

Inden etapen var Asgreen ni sekunder efter Lukas Pöstlberger i det samlede klassement, og på de første kilometer slap han af sted med en gruppe på i alt otte ryttere. Blandt dem var stærke ryttere som Jasper Stuyven (Trek), Tim Wellens (Lotto Soudal) og Josef Cerny (Quick-Step).

Feltet ville dog ikke lade Asgreen slippe af sted, og de andre ryttere i udbruddet var en smule irriterede på danskeren, der tiltrak sig så meget opmærksomhed, at udbruddet aldrig fik lov at udbygge forspringet ned til feltet.

Med 50 kilometer til mål gik udbruddet i opløsning og blev opslugt af feltet.

Derefter begyndte endnu en periode med angreb, og der var en smule panik, da Ineos pludselig begyndte at sætte højt tempo i sidevinden.

Norske Sven Erik Bystrøm drog fordel af balladen og slap alene af sted med 36 kilometer til mål. Den tidligere U23-verdensmester skabte sig hurtigt et minuts forspring, men blev hentet på dagens sidste stigning.

Efter et sidste udbrudsforsøg fra amerikanske Lawson Craddock (EF) så det ud til, at etapen skulle afgøres i en massespurt, men med en kilometer igen stak Geraint Thomas af.

Tempomaskinen holdt høj fart, og selv om Sonny Colbrelli altså forsøgte at sprinte sig til sejren på de sidste meter, var det briten, der løb med førstepladsen.

/ritzau/