Selvom Jakob Fuglsangs kontrakt udløber efter denne sæson, så er hans ven og agent, Moreno Nicoletti, en meget glad og ubekymret herre.

Danskerens forår har nemlig været mere end hæderligt, og søndag kulminerede det hele så med en sejr i Liège-Bastogne-Liège.

Men allerede inden karrierens største triumf har Fuglsangs lejr haft travlt med at tage telefonen. Det fortæller Moreno Nicoletti til B.T.

»Det bliver ikke noget problem. Der er mange hold, der har ringet til mig for at forhøre sig på Jakob.«

Jakob Fuglsang kom således på podiet i de tre store endagsløb Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Først blev det til en tredjeplads og en andenplads, inden han til sidst kunne træde op på det øverste trin.

Men på trods af de mange flotte resultater har Nicoletti, der har været ved Fuglsangs side gennem de sidste 12 år, ikke travlt.

»Jeg vil gerne vente. Jeg vil ikke diskutere det hele med ham nu og stresse ham, mens han har fri. Jeg kender Jakob godt, og vi har ikke travlt,« fortæller Nicoletti, der har lagt en plan for, hvornår beslutningen om fremtiden skal tages.

34-årige Fuglsang og hans agent vil sætte sig ned og tage stilling til det hele efter etapeløbet Critérium du Dauphiné, der køres fra den 9. til den 16. juni. Han skal nemlig fokusere på at fortsætte de gode takter i stedet for at tænke på fremtiden, fortæller han.

Og når beslutningen skal tages, er der ifølge Moreno Nicoletti én ting, der er vigtigere end alt andet. Holdkammeraterne. Ifølge agenten er de en af de vigtigste forudsætninger for, at Fuglsang kan fortsætte med at vinde.

»Det vil være mit første spørgsmål, hvis et hold er interesseret i at skrive under med Jakob. Har I gode ryttere omkring ham? Det har I? Okay, så lad os snakke videre under Dauphiné.«

Agenten fortæller samtidig, at de går efter at få landet en kontrakt på to år, og at en ny aftale med Astana også er i spil. Under Dauphiné vil han derfor også mødes med holdejer Alexander Vinokourov.

Og spørger man den tidligere cykelrytter og nuværende ekspert Rolf Sørensen, så kunne det meget vel ende med at blive en ny kontrakt hos Astana-mandskabet.

Søndag kunne Jakob Fuglsang juble over sin største sejr i karrieren, da han kørte alene over stregen under forårsklassikeren Liége-Bastogne-Liége.
Søndag kunne Jakob Fuglsang juble over sin største sejr i karrieren, da han kørte alene over stregen under forårsklassikeren Liége-Bastogne-Liége. Foto: ERIC LALMAND
Vis mere

»Jeg tror ikke, han har de store ambitioner om at komme væk, og  jeg tror, Jakob har det rigtig godt på Astana. De har givet ham virkelig stor tillid – også når han har haft det svært,« siger han.

Rolf Sørensen tror også, at det gode forår sender Fuglsang op i en anden vægtklasse rent økonomisk.

Og derfor er der også kun fire, fem andre hold, der er interessante for den danske stjerne, vurderer han.

»Hvis han skal overveje andre hold, skal han kigge på, hvilke ryttertyper der er, og hvor han får frit lejde til at køre de typer løb, han kan vinde. Det er den ene ting,« siger Rolf Sørensen og fortsætter:

»Og så er der løn. Kommer der et eller andet hold og smider det dobbelte af de andre, så er det klart, at han er nødt til at overveje det.«

Alligevel tror den tidligere danske cykelrytter, at Fuglsang efter denne sæson fortsat vil køre i den turkise trikot.

»Han har også opbygget en status på det her hold, som han har kæmpet for, og som han nu har bevist. Og de kører 100 procent for ham, og det er også en vigtig faktor. Skal han ind et andet sted, hvor der er nogle andre stjerner, så skal han også til at bryde hierarkiet en gang til,« siger Rolf Sørensen.

Jakob Fuglsang er igen i år kaptajn for Astana, når årets Tour de France starter den 6. juli i Bruxelles.