Det var ved at gå grueligt galt for den danske sportsdirektør Lars Michaelsen fra stjerneholdet Astana i cykelløbet Tour de Yorkshire.

I den fjerde og sidste etape i etapeløbet, som blev kørt i Yorkshire i England i går, hvor danskerholdet Astana deltog, var den ledsagebil, som Lars Michaelsen kørte, ved at køre en official ned i fuld fart i et sving.

I et videokip fra episoden, som er filmet af en tilskuer, ser man feltet komme bragende i fuld fart gennem svinget. I svinget er der et helleanlæg, som en official i gul vest advarer mod ved at stå og vifte med et gult flag fra side til side, så rytterne bliver opmærksomme på faren.

Men det overser Astana-bilen, som kommer kørende med de øvrige holds ledsagebiler efter feltet, fuldstændig. Således brager bilen med Michaelsen i ind i de to vejskilte på helleanlægget, og det er kun i absolut sidste øjeblik, at den frivillige official, Phillip Sullivan, når at springe for livet.

Se videoen herunder, som blev optaget af tilskueren Nathan Currie:

Han lagde efterfølgende også dette billede op af vejskiltet:

»Først og fremmest vil jeg gerne undskylde for den kollission, jeg havde med vejskiltene, da jeg kørte i ledsagebilen. Vi har også undskyldt over for løbsorganisationen A.S.O og den involverede frivillige,« lyder det fra Michaelsen i en meddelelse på Astanas hjemmeside.

Ifølge Daily Mail slap Phillip Sullivan fra skader, selv om han var noget rystet over episoden.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Michaelsen, som også er sportsdirektør for Danmarks store Tour de France-håb, Jakob Fuglsang, på Astana-holdet. Michaelsen er ikke vendt tilbage på BTs forespørgsel.

Sportsligt havde Lars Michaelsen og Astana-mandskabet mere succes i Tour de Yorkshire på cyklerne, end de havde i sportsdirektørbilen. Således var holdets danske komet, Magnus Cort, med helt fremme i kampen om den samlede sejr i løbet.

Han startede sidste etape iført løbets førertrøje efter at have vundet 2. etape. Cort måtte dog slippe førerfeltet sidst på etapen og gled helt ud af det samlede top-klassement.

Astana-danskeren Magnus Cort vandt en etape i Tour de Yorkshire.
Astana-danskeren Magnus Cort vandt en etape i Tour de Yorkshire. Foto: PHILIPPE LOPEZ
Vis mere